Φράγκος για ΡΙΚ: Τι θα γίνει με προγράμματα και εργαζόμενους

Κανένα πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), το οποίο προβάλλεται τη φετινή σεζόν, δεν πρόκειται να «κοπεί», διαβεβαίωσε μιλώντας στο Sigmalive, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Αντρέας Φράγκος.

Ο κ. Φράγκος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, δήλωσε στο Sigmalive, ότι πρέπει να

μετατρέψουμε τα τελευταία γεγονότα (σ.σ καταψήφιση του προϋπολογισμού) σε ευκαιρία για το ΡΙΚ.

Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό, ο κ. Πετρίδης, είπε ότι πρέπει να δοθεί περαιτέρω έμφαση στον Πολιτισμό, ανέφερε ο κ. Φράγκος.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα πρόγραμμα του ΡΙΚ μέχρι τον Ιούνιο και ότι συνεχίζει κανονικά ο προγραμματισμός του σταθμού. Εξάλλου, όπως ανέφερε «για να είμαστε δίκαιοι ούτε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζήτησε να κοπούν προγράμματα και άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν κατάφωρη παρέμβαση».

«Από το νέο πρόγραμμα θα δοθεί περαιτέρω έμφαση στα πολιτιστικά προγράμματα», διαβεβαίωσε ο κ. Φράγκος.

Ερωτηθείς αν κάποιες από τις υφιστάμενες εκπομπές οι οποίες σήμερα φέρνουν τηλεθέαση στο ΡΙΚ θα υπάρχουν και με τη νέα σεζόν, δήλωσε, ότι αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει τη δεδομένη στιγμή καθώς αφορά τα θέματα του νέου προγραμματισμού.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΡΙΚ, δεν εργάζονται μόνο στο πρόγραμμα αλλά και στα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο κ. Φράγκος, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Είμαστε πάντοτε, δήλωσε, σε συνεννόηση με τις συντεχνίες.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε, η Διοίκηση του ΡΙΚ επεξεργάζεται και κείμενο κοινών προθέσεων με τις Συντεχνίες, με σαφέστατο χρονοδιάγραμμα, για να επιλυθούν τα εργασιακά.

Επίσης, χρονοδιάγραμμα έχει τεθεί και για άλλα ζητήματα που αφορούν το οργανόγραμμα του ΡΙΚ αλλά και τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Όλα αυτά υπογράμμισε, μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης και μέσα από την καταψήφιση του προϋπολογισμού, θα επισπευσθούν.

Σε σχέση με το έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης (20/3), ο κ. Φράγκος, υπογράμμισε, ότι η Διοίκηση του ΡΙΚ, δίνει μάχη με το χρόνο για να ετοιμάσει αναθεωρημένες προτάσεις, ούτως ώστε, να είναι έτοιμος προς έγκριση από το Υπουργικό, ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που διατυπώνει το ΔΗΚΟ και δεν ψηφίζει τα τελευταία χρόνια τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ, παρέπεμψε στην έκθεση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, πιστοποίει την ποιότητα των προγραμμάτων αλλά και την εκπλήρωση της αποστολής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα