Φουρλάς: Το συμβάν με Νεκτάριο δεν είναι το μόνο-Οι υπηρεσίες να δώσουν λύσεις

Γραπτή Δήλωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής και Ιδρυτή του Ιδρύματος Μικροί Ήρωες, Λουκάς Φουρλάς, σχετικά με το περιστατικό στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Ο κ. Φουρλάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το τραγικό συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αφορούσε τον μικρό Νεκτάριο, δεν είναι το μόνο. Τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών, τα οποία χρήζουν άμεσης στήριξης την ώρα που οι γονείς το χρειάζονται, χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα.

Αυτούσια η δήλωση:

Το τραγικό

συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αφορούσε τον μικρό Νεκτάριο, δεν είναι το μόνο. Τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών, τα οποία χρήζουν άμεσης στήριξης την ώρα που οι γονείς το χρειάζονται, χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα.

Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα που αφορούν ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων είτε αυτά αφορούσαν επιδόματα είτε στην εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού.

Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν λύσεις.

Κατανοώ τις ελλείψεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελούν πλέον δικαιολογίες. Επιβάλλεται άμεσα η μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου που θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων και θα βοηθούν τους γονείς στις δύσκολες στιγμές.

Χαιρετίζω τη βούληση της Υφυπουργού Πρόνοιας, με την οποία βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Θα σταθούμε όλοι δίπλα της.

Η προσπάθεια είναι κοινή.

Διαβάστε επίσης:

Φουρλάς: Έγκριση για καρέκλα παιδιού με καρκίνο έφτασε ανήμερα του θανάτου του

Το αντίο σε έναν ήρωα-«Καλό ταξίδι μικρέ μας Νεκτάριε θα σ’ αγαπάμε παντοτινά»

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον μικρό Νεκτάριο - «Καλό ταξίδι στο φως...»

Keywords
Τυχαία Θέματα