Φωτογραφία με τον αερoπειρατή στην Λάρνακα - Ίσως η διασημότερη «selfie» ever

Στις 29 Μαρτίου 2016, ένας 26χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο, ονόματι Ben Innes, βρισκόταν σε πτήση της EgyptAir προς το Κάιρο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένας επιβάτης ονόματι Seif Eldin Mustafa,  έκανε αεροπειρατεία, φορώντας ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά και κουβαλώντας έναν πυροκροτητή.

Ο αεροπειρατής ζήτησε από τον πιλότο να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Κύπρο αντί στην Αίγυπτο. Ο πιλότος, υπό τον φόβο ότι ο τρομοκράτης θα πυροδοτούσε τη

βόμβα αν δεν το έκανε,  αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροπλάνο.

Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο Seif Eldin απελευθέρωσε 52 από τους 55 τρομοκρατημένους επιβάτες αλλά κράτησε 3 επιβάτες καθώς και 4 άτομα από το πλήρωμα του αεροπλάνου ως ομήρους.

Μεταξύ αυτών των υπόλοιπων 7 ήταν και ο Ben Innes.

Ο Ben αποφάσισε να πλησιάσει τον αεροπειρατή και μετά να τον ρωτήσει αν μπορούσε να βγάλει μια selfie. Αν και λίγο σαστισμένος, ο αεροπειρατής του επέτρεψε να τραβήξει τη φωτογραφία.

Παρεμπιπτόντως, η βόμβα αποδείχθηκε ψεύτικη. Ο Seif Eldin συνελήφθη και οι υπόλοιποι 7 επιβαίνοντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όταν ρωτήθηκε γιατί τράβηξε τη φωτογραφία, εξήγησε ότι προσπαθούσε να παραμείνει αισιόδοξος. Σκέφτηκε ότι αν η βόμβα αποδεικνυόταν αληθινή, ένιωθε ότι δεν θα είχε τίποτα να χάσει ούτως ή άλλως.

Ο Ben Innes, ήταν ελεγκτής υγείας και ασφάλειας από το Λιντς, που ζούσε στο Αμπερντίν. Αργότερα το περιέγραψε ως την καλύτερη selfie που τραβήχτηκε μέχρι τότε στην ιστορία. Το «κόλπο» του Μπεν αντιμετωπίστηκε με ποικίλες αντιδράσεις. Ενώ οι ειδικοί ασφαλείας αποδοκίμασαν τις πράξεις του, οι συγγενείς του τον επαίνεσαν. Οι φίλοι του είπαν ότι η πράξη ήταν απόλυτα φυσιολογική για εκείνον.

Στο Facebook δημοσιεύθηκε και μία δεύτερη selfie, στην οποία πρωταγωνιστεί μία αεροσυνοδός. Πρόκειται για τη Νάιρα Ατέφ, η οποία στέκεται και αυτή χαμογελαστή δίπλα στον αεροπειρατή.

Διαβάστε επίσης: Πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά η αεροπειρατεία

Keywords
Τυχαία Θέματα