ΦΩΤΟ: Παγιδευτές πτηνών έσπασαν παρμπρίζ οχήματος ακτιβιστών στην Αραδίππου

Σοβαρή επίθεση από συμμορία παγιδευτών πουλιών και παράνομων κυνηγών στην Αραδίππου την περασμένη Κυριακή, καταγγέλλουν μέσω της σελίδας komitee.de, μέλη της οργάνωσης Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS).

Σύμφωνα με την καταγγελία, «μια συμμορία παγιδευτών και παράνομων κυνηγών απέκλεισε όλους τους δρόμους πρόσβασης στα σημεία παγίδευσης πουλιών, για να ασκήσει την εγκληματική της δράση χωρίς ενόχληση, και μάλιστα πέταξε πέτρα κατά του οχήματός μας, σπάζοντας το παρμπρίζ, ενώ προσπαθούσαμε να φύγουμε από την περιοχή.

Δεν είχαμε τραυματισμούς, αλλά το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο».

Μάλιστα, ο CEO της μη κυβερνητικής οργάνωσης CABS, Alex Heyd, ρίχνει πυρά στη μονάδα καταπολέμησης της λαθροθηρίας, της Αστυνομίας Κύπρου, λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνουμε γιατί η μονάδα δεν δραστηριοποιείται στα hotspot των παράνομων δραστηριοτήτων και δεν βοηθά στη μείωση του αισθήματος ατιμωρησίας που εκδηλώνουν καθημερινά αυτοί οι δολοφόνοι πτηνών».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «παρά τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2017 για παράνομη παγίδευση με δίχτυα, οι λαθροθήρες συνεχίζουν να «ξεφεύγουν» με πρόστιμο μόλις 200 ευρώ για την παράνομη θανάτωση πτηνών που ανήκουν σε 14 προστατευόμενα είδη με όπλα, ασβεστόξυλα ή άλλες παγίδες. Ως αποτέλεσμα των χαμηλών προστίμων και της έλλειψης περιπόλων επιβολής, η θανάτωση προστατευόμενων πτηνών παραμένει ευρέως διαδεδομένη στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, συλλέγοντας στοιχεία και πιάνοντας οποιονδήποτε διαπράττει έγκλημα άγριας ζωής, μας κάνει στόχο επιθετικότητας από εγκληματικές συμμορίες, που δεν διστάζουν να ασκήσουν βία ή να στείλουν απειλές στο προσωπικό και στους εθελοντές μας».

Οι ομάδες της CABS, καταλήγει το δημοσίευμα, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης προς τις νότιες περιοχές τους για όλο το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα