Φωτίου: Η νεοοθωμανική νοοτροπία της Άγκυρας προκαλεί κάθε δημοκρατικό λαό

Κατά το τελευταίο διάστημα βιώνουμε περίοδο ιδιαίτερης σκλήρυνσης της στάσης της τουρκικής ηγεσίας με τoν αναθεωρητισμό και τη νεοοθωμανική νοοτροπία, με την οποία πολιτεύεται και γινόμαστε μάρτυρες μιας πολιτικής και τακτικής που προσκρούει έντονα στο διεθνές δίκαιο και προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού λαού, ανέφερε σε ομιλία ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, πρόσθεσε ταυτόχρονα πως σε όποια περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε σθεναρά και με αποφασιστικότητα να προβάλλουμε

τα δίκαια μας έχοντας τη στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρύτερα όσων χωρών αποδοκιμάζουν την αλαζονεία και την επιθετικότητα της Τουρκίας και μάχονται για την επικράτηση του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε ακόμη: Φωτίου:Ο ΠτΔ και η Πολιτεία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην κυπριακή διασπορά

Κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια εκδήλωση της 38ης Γιορτής του Κρασιού στο Λονδίνο και της παράλληλης εμπορικής έκθεσης που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Παροικιακή», που ανέγνωσε, εκ μέρους του, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο Ανδρέας Κακουρής, ο κ. Φωτίου, σημείωσε πως παραμένει ο στόχος για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών, μία λύση η οποία να οδηγεί την πατρίδα μας σε νέα εποχή ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας όλων των πολιτών της.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι οι αποδήμοι συνιστούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής και των επιδιώξεων μας και είναι οι καλύτεροι των πρέσβεων μας, υπογραμμίζοντας την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη.

Ως αρμόδιος για τα θέματα αποδήμων, διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη αντίληψη των αναγκών όσο και των μεγάλων δυνατοτήτων της νέας γενιάς των αποδήμων και ότι προωθούνται και εμπλουτίζονται προγράμματα και δράσεις για ενθάρρυνση της ανάμειξης των νέων στα παροικιακά δρώμενα.

Αναπτύσσουμε τη συχνότερη επαφή και γνωριμία τους με την Κύπρο, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας  και του πολιτισμού μας, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διοργάνωσητης 38ης Γιορτής του Κρασιού τόνισε το μεγάλο όφελος που έχει η προσέλκυση του ενδιαφέροντος πολλών ξένων που επιθυμούν να βιώσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου.

Ειδικά, όμως, η εκδήλωση αυτή προβάλλει την παράδοση και την πρόοδο μας στον αμπελοοινικό τομέα, στον οποίο η Κύπρος έχει μια πανάρχαια παράδοση, συνέχισε προσθέτοντας ότι πρέπει να νιώθουμε όλοι περήφανοι, γιατί η μικρή πατρίδα μας είναι στη σημερινή Ευρώπη η αρχαιότερη κοιτίδα της αμπέλου, με τους Κυπρίους να παράγουν κρασί πρώτοι στη γηραιά ήπειρο πριν από σχεδόν 5.000 χρόνια, και με την κουμανδαρία μας να είναι το παλαιότερο επώνυμο κρασί στην κόσμο.

Σημείωσε επίσης ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει και τεράστια σημασία και για την παροικία μας, καθώς δίνει την ευκαιρία στα Κυπριόπουλα δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Βρετανία, να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας, καθώς μέσα μέσα από το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναβιώνουν ήθη και έθιμα που συνδέονται στενά με τις ρίζες μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτίου, Άγκυρας,fotiou, agkyras