«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για συνθήματα «Ως Δαμέ» - «Σκοπιμότητες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κομμάτων από τα συνθήματα του κινήματος «Ως Δαμέ», στα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία αναφερόταν ως «Κυβέρνηση του νότου».

Τα πυρά των κομμάτων στράφηκαν κατά που ΑΚΕΛ που συμμετείχε σε πορείες και εκδηλώσεις με το εν λόγω κίνημα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο βουλευτής του ΑΚΕΛ

Νίκος Κέττηρος, ανέφερε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί πρέπει να απαντήσει το κόμμα του. 

«Πάντοτε το ΑΚΕΛ μιλάει για Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν χρησιμοποίησε ποτέ οποιοδήποτε άλλο όρο, θεωρώ υποκριτικό κάποιοι οι οποίοι ενοχλούνται, στο χώρο τους στελέχη και μέλη να κρατούν ακόμη και την κυπριακή σημαία να έχουν ενοχληθεί, αυτοί κακώς φώναξαν ή κατέγραψαν το σύνθημα, αλλά γιατί ζητούν απαντήσεις από το ΑΚΕΛ;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Προφανώς, είπε, ήθελαν να συνδέσουν το ΑΚΕΛ με αυτή την κατάσταση για να αποκομίσουν προεκλογικά κάποια οφέλη. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν το ΑΚΕΛ συμπορεύθηκε με το «Ως Δαμέ», ο κ. Κέττηρος ανέφερε πως στην εκδήλωση που έκανε το κίνημα δεν συμμετείχε το κόμμα, αλλά είχε εκφράσει και μέσω ανακοίνωσής του την υποστήριξή του στο δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζονται ελεύθερα.

Στην δική του τοποθέτηση ο Χρύσης Παντελίδης, μέλος της Γραμματείας του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ, ανέφερε πως τέτοιου είδους αναφορές είναι καταδικαστέες. Οποιοσδήποτε διαχωρισμός αυτού του είδους, είναι και παράνομος και ανιστόρητος και βάζει νερό στον μύλο της διχοτόμησης, είπε. 

Καταδικάζουμε όποιους ακολουθούν τέτοιου είδους ρητορικές, δεν θα πρέπει να συγχύζουμε τους θεσμούς, τη νομιμότητα με οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, σημείωσε. 

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Σοφοκλέους, σημείωσε πως «η συτζιά της αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στο ΑΚΕΛ και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που μίλησε για «καθεστώς του νότου», είπε, αναφερόμενος στον κ. Τριμικλινιώτη. 

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε θεσμική κρίση στην Κύπρο, αυτήν προσπάθησαν πάρα πολλοί να την εκμεταλλευτούν πολιτικά δυνάμεις του περιθωρίου, όπως αυτές ονομάζονται «Ως Δαμέ» και μάλιστα έχουν την πλήρη στήριξη του ΑΚΕΛ όλη αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε, κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση του κόσμου και έκανε λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες. 

Απαντώντας, ο κ. Κέττηρος σημείωσε πως η προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτού του γεγονότος, είναι από τον Συναγερμό και την Κυβέρνηση, έκαναν κάποια λανθασμένη αναφορά και καταδικαστέα («Ως Δαμέ»), αλλά προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν εδώ και μέρες ούτως ώστε να αποκομίσουν προεκλογικά οφέλη, είπε. 

Διαβάστε επίσης 

Λύπη Κυβέρνησης για υπονομευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα