Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται οικισμοί-Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη που καίει το δάσος της Μαύρης Πεύκης, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε οικισμούς που εκκενώνονται.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Λίγο πριν από 17:00 ήχησε ξανά το 112 για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός,

Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Νωρίτερα μέσω του 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι- εστάλη προειδοποίηση μέσω του 112 σε κατοίκους των περιοχών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 
Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και του Εθελοντικού Κλιμακίου Φερών, ενώ από νωρίς το πρωί συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Αντί να βελτιώνεται, μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση. Γλείφει χωριά και αλλάζει φορά η φωτιά. Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, IN.GR 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα