«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων στα κατεχόμενα

Η αύξηση στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων, η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ως απάντηση στις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, οι νέες δηλώσεις Ακιντζί για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, η σύλληψη εμπρηστή ο οποίος απέδρασε από τουρκικές φυλακές το 2015, αλλά και εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν σήμερα οι

κτηνοτρόφοι είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Θετικό βήμα» προβάλλει τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με το Κυπριακό και τις δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ. Αλλού αναφέρεται στην αύξηση της τιμής πώλησης των καυσίμων αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας. Γράφει ακόμα ότι σε ανακοίνωσή του ο τέως ηγέτης των Τ/κ Ντερβίς Έρογλου επέκρινε την πρόταση Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις με τους Ε/κ» προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος είπε ότι αν η ε/κ πλευρά αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες ως έχει, τότε θα μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αφού προηγουμένως ανακοινωθεί στρατηγική συμφωνία. Γράφει ακόμα ότι αύξηση στις τιμές καυσίμων και ηλεκτρισμού ανακοινώθηκε χθες. Αναφέρει ακόμα ότι στη θέση του Έιντε θα διοριστεί η Αμερικανίδα Τζέιν Χολ Λουτ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο» αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού» εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι κατά τη διάρκεια γεύματος που διοργάνωσε προς τιμή του η ηγεσία της εφημερίδας. Στις δηλώσεις του ο κ. Οζερσάι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε υποσχέσεις προηγούμενων «υπουργών» σε πολίτες, τις οποίες δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει ή να ανανεώσει. Αναφορά γίνεται και στην αύξηση στις τιμές των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρισμού. Προβάλλει και τις χθεσινές δηλώσεις του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το Κυπριακό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα» γράφει ότι αύξηση της τάξης του 6,6-15,3% σημειώθηκε στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα μετά από απόφαση του «διοικητικού συμβουλίου» της «αρχής ηλεκτρισμού». Προβάλλει ακόμα τη σύλληψη του 45χρονου Γιλμάζ Γκιουμούς, ο οποίος καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη για υπόθεση εμπρησμού στο νότιο Λονδίνο, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στην Τουρκία για να εκτίσει την ποινή του, ωστόσο απέδρασε το 2015 και διέφυγε. Αναφορά γίνεται και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ζητούν τη στήριξη της «κυβέρνησης».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πού είναι το πλαίσιο;» γράφει ότι οι δύο ηγέτες κατά τα τελευταία 24ωρα αναφέρονται σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο Γκουτέρες και προβάλλουν διαφορετικά σημεία του πλαισίου αυτού. Αναφέρει ακόμα ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την «υποψηφιότητα» του Μπιρόλ Καραμάν στη «δημαρχία» της κατεχόμενης Κερύνειας. Αλλού γράφει ότι, νέο πρόγραμμα επανένταξης για τους φυλακισμένους έχει αρχίσει στις «κρατικές φυλακές» και η έναρξη του προγράμματος έγινε χθες σε τελετή στην παρουσία και του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα