Φωτεινά παραδείγματα οι αγωνιστές '55-'59, είπε στο Δάλι ο Α. Ιωσήφ

Τον πανηγυρικό λόγο κατά τη διάρκεια της δοξολογίας για την 1η Απριλίου στον ιερό ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας Ιδαλίου εκφώνησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου, Ανδρέας Ιωσήφ, αναφέροντας ότι η ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου είχε τον δικό της ρόλο στον αγώνα ’55-’59, με ομάδες υποστήριξης που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και είχαν νευραλγική σημασία στην εξέλιξη της προσπάθειας των αγωνιστών, όπως εξήγησε.

«Η ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός μας σ’ αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πρόσφεραν με ανιδιοτέλεια στην πατρίδα θα είναι αέναη», ανέφερε ο κ. Ιωσήφ,

προσθέτοντας ότι «οι αγώνες των παληκαριών της ΕΟΚΑ αποτελούν καθοδηγητικό φάρο για τις επόμενες γενιές, θα μας εμπνέουν και θα παραμείνουν φωτεινά παραδείγματα στο διηνεκές».

«Το μήνυμα που εξάγεται από τον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου είναι ότι ο στόχος επιτυγχάνεται όταν όλοι είμαστε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό», σημείωσε στο τέλος. «Ας παραμερίσουμε το εγώ και ας θέσουμε το εμείς πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο συμφέρον. Μόνο τότε θα δικαιώσουμε τη θυσία τους. Μόνο τότε θα φανούμε αντάξιοι συνεχιστές της πορείας τους», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα