Φόρο τιμής στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, απέδωσε η Κοινότητα Αλεξανδρείας

Φόρο τιμής στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, απέδωσε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, κατά την αποφοίτηση των μαθητών του Αβερωφείου.

Οι απόφοιτοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί του ιστορικού αμιγώς ελληνικού Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ήταν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της εορτής αποφοίτησης, που έγινε σε μία πολύ περιορισμένη και σεμνή τελετή, λόγω της πρωτόγνωρων συνθηκών της παγκόσμιας πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος της Εφορείας Σχολείων

της πρεσβυγενούς Κοινότητας και Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Πεφάνης Μακρής ευχαρίστησε θερμά όλους τους αποσπασμένους από την Ελλάδα εκπαιδευτικούς όσο και τους επιτόπιους συναδέλφους τους, επισημαίνοντας την αυτοθυσία τους να προσφέρουν από την ψυχή τους και την καρδιά τους προς τους Αλεξανδρινούς μαθητές, διότι όπως είπε, «όσο και να ήθελε να βοηθήσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, εάν δεν υπήρχαν οι καθηγητές, η ΕΚΑ από μόνη της δε θα μπορούσε να κάνει τίποτε…». Και κατέληξε: «Οι εκπαιδευτικοί μας είναι ήρωες…».

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε φέτος να πραγματοποιηθεί η εορτή αποφοίτησης των τελειόφοιτων Αβερωφιτών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας να τελέσει μία σεμνή τελετή προς τιμήν τους για να τους ευχηθεί μία καλή νέα ζωή, μέσα από την πανεπιστημιακή τους πλέον πορεία.

Έτσι, αν όχι από τον πολύ κόσμο, ήταν από πολλά χαμόγελα και πολύ συγκίνηση που γέμισε το ιστορικό Αβρερώφειο προς τιμήν των αποφοίτων της σχολικής χρονιάς 2019-2020, όπου όλοι παραβρέθηκαν για να παραλάβουν τα απολυτήριά τους και να ευχαριστήσουν με τον τρόπο τους την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για ό,τι τους προσέφερε τα τελευταία δώδεκα χρόνια που μαθήτευσαν στα αμιγώς ελληνικά σχολεία του Πρατσίκειου και του Αβερώφειου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η παρουσία των προξενικών και παροικιακών αρχών σε αυτή τη μεγάλη στιγμή των Αβερωφιτών αποφοίτων που όλοι πέτυχαν στα αιγυπτιακά πανεπιστήμια.

Έτσι, ήταν εκεί για να τους συγχαρούν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου και Βορείου Αφρικής κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος και φυσικά και η Δ/ντρια του Σχολείου κα Δήμητρα Παπανώτα, που όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους αλεξανδρινούς μαθητές και για τη νέα περίοδο της ζωής τους που τώρα ξεκινά.

Τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους όλης της Κοινοτικής Επιτροπής εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, τονίζοντας την προσπάθεια που πάντοτε καταβάλλει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για να διατηρήσει τα σχολεία της ελληνικά.

Δυναμική ήταν τέλος και η παρουσία και της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, στο πρόσωπο της Γενικής Γραμματέως της, κας Μαίρης Παυλίδου, που προσέφερε βραβεία εκ μέρους του παροικιακού σωματείου στους απόφοιτους Αβερωφίτες και μεταφέροντας τα θερμά συγχαρητήρια της Προέδρου κας Μάρως Φορμόζη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα