Φόρμουλα Λουτ με δυο έγγραφα για να αποφευχθεί το αδιέξοδο (vid)

Δυο έγγραφα, ένα της Ε/κ και ένα της Τ/κ πλευράς, φαίνεται να προσανατολίζεται να παρουσιάσει στον Γ.Γ του ΟΗΕ, η ειδική του σύμβουλος για το Κυπριακό, Τζείν Χολ Λουτ, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η λήξη της διαδικασίας συνομολόγησης όρων αναφοράς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η Αμερικανίδα διπλωμάτις θα μετακυλήσει ξεκάθαρα στα χέρια του Γ.Γ του ΟΗΕ, πώς και με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Οι

ίδιες διπλωματικές πηγές, ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι η διαδικασία άρχισε με μισή σελίδα έγγραφο και σήμερα το έγγραφο – κείμενο έφτασε στην μιάμιση σελίδα.

Η Τ/κ πλευρά, μετά από καθοδήγηση της Άγκυρας, φέρεται να επιμένει στην συμπερίληψη στους όρους αναφοράς, στοιχείων και ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ στα θεσμικά όργανα, σε μια προσπάθεια να προδεσμεύσουν την Ε/κ πλευρά και ενώ αυτά διασφαλίζονται μέσα από αποφάσεις του Σ.Α και του Κοινού Ανακοινωθέντος.

Από τις 11:15 ο Νίκος Αναστασιάδης βλέπει την κυρία Λουτ, η οποία είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον κατοχικό ηγέτη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Αμερικανίδα διπλωμάτης, θα αποχωρήσει από το νησί λόγω άλλων υποχρεώσεων και ως εκ τούτου αυτός είναι στο παρόν στάδιο κι ο τελευταίος κύκλος επαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα