Φόνος Περικλέους: «Ο χάκερ θα συμπαρασύρει μαζί του τον θείο»

Μη παραδοχή και στις 15 κατηγορίες απάντησαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 31χρονου, Άγγελου Περικλέους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον φόνο εκ προμελέτης, ο 25χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο, τον εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου καθώς επίσης κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 71χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος, ενώ

η μητέρα του 25χρονου, την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι για τον γιό της, κατά την κατάθεση της.

Αντικείμενο εξέτασης αποτέλεσαν οι όροι κράτησης του 71χρονου, με τον συνήγορο υπεράσπισής του να στέκεται σε δύο σημεία για να πείσει το δικαστήριο ότι ο πελάτης του πρέπει να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η Κατηγορούσα Αρχή επικαλέστηκε μόνο τον λόγο φυγοδικίας για να παραμείνει υπό κράτηση ο 71χρονος, ισχυριζόμενος ότι δεν έγινε ποτέ αναφορά για επηρεασμό της πορείας της δικαιοσύνης εάν αφεθεί ελεύθερος.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ο χρόνος εκδίκασης της υπόθεσης. Ουσιαστικά, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε», αφού «ξέρουμε την πρακτική των δικαστηρίων» για τον χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων. Πρόσθεσε ότι ο πελάτης του είναι 71 χρόνων και σε αντίθεση με τον 25χρονο χάκερ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας φυλάκισης, είναι κατηγορούμενος μόνο για εμπρησμό και μετά από δύο χρόνια μπορεί να αθωωθεί. Έκανε αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 71χρονος και στην «προσδοκώμενη περίοδο, την οποία μπορεί να ζήσει», υποστηρίζοντας ότι «εάν παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης», θα περάσει τα τελευταία του χρόνια στη φυλακή. «Ο κατηγορούμενος 1 (χάκερ) θα συμπαρασύρει τον κατηγορούμενο 2 (θείος) λόγω των ποινών που αντιμετωπίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή απάντησε ότι «όταν το δικαστήριο αποφασίζει ότι υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού της πορείας της δικαιοσύνη δεν τίθεται ζήτημα να εξεταστεί το αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος».

Το δικαστήριο επεσήμανε ότι το αίτημα του δικηγόρου του 71χρονο αφορούσε «μόνο την επιμήκυνση του χρόνου κράτησης, συνδέοντας την ηλικία του κατηγορουμένου 2 και προκαταλαμβάνοντας την εξέλιξη της δικής». Πρόσθεσε ότι «ο χρόνος που έχει περάσει μέχρι και σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, μόλις 2 μήνες. Η υπόθεση έχει οριστεί και θα περάσουν άλλοι δύο μήνες. Δεν είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια». Με βάση αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε όπως ο 71χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Διαβάστε επίσης: Φόνος Περικλέους: Υπό κράτηση θείος και χάκερ μέχρι επόμενη δικάσιμο

Keywords
Τυχαία Θέματα