Φόνος Λεωνίδη: Εμπλοκή Λετονής σε εκβιασμό με ροζ βίντεο

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη η 32χρονη Λετονή για την εμπλοκή της στην υπόθεση φόνου του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό, αλλά και για υπόθεση που αφορά εκβιασμό αλλοδαπού επιχειρηματία και η οποία καταγγέλθηκε πρόσφατα στην Αστυνομία.

Η 32χρονη οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου η δικηγόρος της δεν έφερε ένσταση στην κράτησή της για περίοδο 8 ημερών και για τις δυο υποθέσεις, αναφέροντας ότι η Λετονή δηλώνει αθώα και βρίσκεται στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης του φόνου εκ προμελέτης, η 32χρονη ανακρινόμενη παραδέχθηκε πως μετακίνησε το όχημα ενοικιάσεως από το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, μετά από οδηγίες που έλαβε από τον 29χρονο καταζητούμενο Ρώσο σύντροφό της, ο οποίος είναι αδελφός ενός εκ των συλληφθέντων.

Ο 29χρονος είχε παραλάβει τον 25χρονο αδελφό του και τον 24χρονο Γεωργιανό, που επίσης τελεί υπό κράτηση, όταν αυτοί απομακρύνθηκαν από τη σκηνή μετά τους πυροβολισμούς των τριών δραστών, τους οποίους είχαν μεταφέρει εκεί με το όχημα ενοικιάσεως.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η 32χρονη συναντήθηκε με τον 29χρονο σύντροφό της και της παρέδωσε τα κλειδιά του οχήματος, ζητώντας της να το απομακρύνει από το εστιατόριο, χωρίς να της αναφέρει τι είχε συμβεί, ενώ όταν το μετακίνησε, του επέστρεψε τα κλειδιά.

Η ίδια δεν έχει δώσει ωστόσο οποιαδήποτε στοιχεία ως προς το πού βρίσκεται ο 29χρονος, ο οποίος καταζητείται και για τη δεύτερη υπόθεση, που αφορά εκβιασμό και απαίτηση χρημάτων με απειλές από αλλοδαπό επιχειρηματία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη υπόθεση για την οποία, επίσης, τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση η ύποπτη, ο παραπονούμενος κατήγγειλε πως πριν από δυο χρόνια είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με γυναίκα έναντι αμοιβής και λίγο καιρό αργότερα τον προσέγγισαν δυο πρόσωπα που του πρόβαλαν, σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (tablet), οπτικογραφημένο υλικό από τη συνεύρεσή του με την συγκεκριμένη γυναίκα.

Οι δυο άγνωστοι τού ανέφεραν πως θα δεχόταν κάποιο τηλεφώνημα με συγκεκριμένες οδηγίες και ακολούθησαν δυο τηλεφωνήματα από γερμανικό νούμερο, όπου ένα πρόσωπο, που μιλούσε με ρωσική προφορά, τού ζήτησε 120 χιλιάδες bitcoins (κρυπτονομίσματα), που τότε αντιστοιχούσαν σε 100,000 ευρώ περίπου.

Το 2018, ο παραπονούμενος έλαβε επίσης ηλεκτρονικά μηνύματα (emails), στα οποία υπήρχε ηλεκτρονικός σύνδεσμος σε ιστοσελίδα με το επίμαχο βίντεο και με αίτημα τη μεταφορά, σε τέσσερα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, 25 χιλιάδων bitcoins, που αντιστοιχούσαν σε 220 χιλιάδες ευρώ. Ο αποστολέας προειδοποιούσε πως εάν δεν γινόταν η αποστολή των χρημάτων, τότε το βίντεο θα έφτανε στα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο παραπονούμενος αναγνώρισε το ένα πρόσωπο που του είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο βίντεο ως τον 29χρονο καταζητούμενο Ρώσο σύντροφο της 32χρονης, ενώ διαπιστώθηκε πως το διαμέρισμα όπου καταγράφηκε το βίντεο, ενοικιαζόταν από επιχείρηση στην οποία ήταν τότε γραμματέας η 32χρονη και είχε στην κατοχή της τα κλειδιά του.

Όπως επισημάνθηκε, επίσης, την περίοδο που ο παραπονούμενος δέχθηκε τα τηλεφωνήματα από γερμανικό αριθμό τηλεφώνου, τόσο ο 29χρονος όσο και η 32χρονη φαίνεται να είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία.

Για την υπόθεση του εκβιασμού, πέραν του 29χρονου καταζητούμενου, η Αστυνομία αναζητεί δυο πρόσωπα.

Σε σχέση με την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης, έχουν συνολικά συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ καταζητούνται ο 29χρονος Ρώσος, ένας 28χρονος Γεωργιανός και ένας 57χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που συνέτρωγε με το θύμα. Αναζητούνται, επίσης, οι τρεις δράστες και το δεύτερο άτομο που συνέτρωγε με τον Λεωνίδη την ώρα του φόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα