Φωνές από γονείς για διαγωνίσματα-Ζητούν παρέμβαση ΥΠΠΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ένα πίσω από το άλλο διαγώνισμα καλούνται να εξεταστούν οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, με τους γονείς να διαμαρτύρονται και να ζητούν άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου εξήγησε πως υπάρχει μεγάλος φόρτος διαγωνισμάτων.

«Οι μαθητές δίνουν ένα δύσκολο αγώνα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ειδικότερα  κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Στα Λύκεια το τετράμηνο ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου και πιστεύω πως υπήρχε ο χρόνος για καλύτερη οργάνωση», είπε.

Αυτό

που ζητούν οι γονείς είναι διορθώσεις του θεσμού.

«Τα παιδιά λόγω της πίεσης έχουν αρνητικά μαθησιακά αποτελέσματα», είπε.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες των γονέων ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πάυλος Μυλωνάς είπε πως οι γονείς δικαίως αντιδρούν.

«Είναι κάτι που κατήγγειλα και εγώ ο ίδιος στην Επιτροπή Παιδείας και συζητήσαμε την αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων τουλάχιστον για τη Γ΄ Λυκείου μετά από καταγγελίες που έφτασαν κοντά μου. Όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικοί έκανα το ένα διαγώνισμα πάνω στο άλλο στην ανάγκη να ανταποκριθούν και να διαμορφώσουν τη βαθμολογία των μαθητών», είπε.

Ο κος Μυλωνάς είπε πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα