Φωνάζουν οι κάτοικοι Κοκκινοτριμιθιάς για την ανέγερση πρατηρίου (BINTEO)

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κοκκινοτριμιθιάς η ανέγερση πρατηρίου καυσίμων σε κατοικημένη περιοχή.


Σε επιστολή που υπογράφουν 100 πολίτες του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Κοκκινοτριμιθιάς εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία του πρατηρίου στην περιοχή που όπως αναφέρουν, θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως «προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με γείτονες ώστε να αποτρέψουμε την ανέγερση του πρατηρίου.

Οι μυρωδιές που θα υπάρχουν από το πρατήριο και τις αντλίες των καυσίμων θα δημιουργήσουν θέμα στην κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν άτομα με άσθμα».

Σε δηλώσεις επίσης κάτοικος της περιοχής σημειώνει πως, «σε κάθε σπίτι στην περιοχή διαμένουν 2-3 παιδιά. Η κόρη μου είναι τριών ετών και έχει άσθμα και νιώθω όπως εγώ αλλά και ο γιατρός της, ότι αυτό θα επιβαρύνει την υγεία της».

Από την άλλη ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, επιβεβαίωσε την αποστολή της επιστολής στην Βουλή και είπε πως σίγουρα με την ανέγερση θα προκαλείται οχληρία, οσμές, επικινδυνότητα και πολλές φορές την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Δικαιολογημένα οι κάτοικοι αντιδρούν και ανησυχούν. Η νομοθεσία προνοεί ότι η ανέγερση πρατηρίων χωροθετείται σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, εμπορικούς δρόμους και κύριες αρτηρίες. Έχω ήδη μιλήσει με τον κοινοτάρχη και θα στηρίξουμε τον αγώνα και τη δράση για την αποτροπή της ανέγερσής του».

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αδάμος Αδάμου σχολίασε πως «παρά τη νομοθεσία να δίνονται άδειες μέσα σε οικιστικές ζώνες. Λάβαμε την επιστολή και είπαμε ότι δεν θα το θέσουμε προς συζήτηση μόνο για την περιοχή της Κοκκινοτριμιθίας αλλά θα το δούμε ως γενικότερο ζήτημα αφού γνωρίζουμε τη βλάβη που προκαλεί. Πρόκειται για οικιστική ζώνη, έχει υπηρεσίες και σχολεία εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα