Φωνάζουν οι αστυνομικοί: Έχουμε απέναντι μας εν δυνάμει εμπρηστές ή δολοφόνους

Τη διαφωνία της ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα εξέφρασε ο πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικών, Λουκάς Χρίστου, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «ο καθένας βλέπει τα πράγματα από άλλη σκοπιά και θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση. Εμείς χαιρετίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια έχει σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και των αθλητικών χώρων».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «εμείς ξεχωρίσαμε από το νομοσχέδιο δύο σημεία που αφορούν άμεσα τα μέλη μας και την αστυνομία γενικότερα. Δηλαδή το ένα μέτρο που υπάρχει πρόβλημα είναι το θέμα του

αλκοτέστ και του ναρκοτέστ. Ήδη στον υφιστάμενο νόμο προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου σε πρόσωπα που έκδηλα τελούν υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ουσιών. Εμείς αναφέραμε ότι το να προστεθεί μια νέα νομοθεσία απλώς θα επιβαρύνει τα μέλη μας με περισσότερα καθήκοντα, είναι αχρείαστη και περιττή. Ο νόμος που μας έφεραν λέει ότι όποιος εντοπίζεται θετικός σε αλκοτέστ ή ναρκοτέστ, απλώς θα του λέμε να απομακρυνθεί από τον χώρο. Γίνεται να λέει η αστυνομία πηγαίνετε στο καλό; Εάν προχωρήσουν παρακάτω και διαπράξουν ένα ποινικό αδίκημα ή ένα τροχαίο ποια θα είναι η ευθύνη της Αστυνομίας;».

Συμπλήρωσε ότι «θέσαμε επίσης ζήτημα για τους ελέγχους. Πρέπει να επεκταθούν σε πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν ελέγχονταν, δηλαδή σε αθλητικούς παράγοντες, σε συλλόγους και σωματεία και σε εργαζόμενους που έχουν πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους. Είναι πλέον φανερό ότι οι μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αντικειμένων δεν εισέρχονται από τις εισόδους που ελέγχονται από την αστυνομία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, πρέπει όλοι να υπόκεινται σε έλεγχο».

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε η συντεχνία ήταν το ζήτημα της ανάλογης βίας, δηλαδή όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πρόσωπα που είναι οπλισμένα με φωτοβολίδες, με βόμβες μολότοφ, με πιστόλια για φωτοβολίδες κτλ. Ποια επιτέλους είναι η ανάλογη βία όταν έχεις απέναντί σου τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εν δυνάμει εμπρηστές ή δολοφόνοι;  Όταν η αστυνομία επέμβει δραστικά, την επόμενη μέρα μας κατηγορούν ότι επεμβήκαμε δραστικά. Σε αντίθετη περίπτωση, πάλι μας κατηγορούν ότι δεν ενεργήσαμε δραστικά».

Διαβάστε επίσης: «Μιλλοσφοτζίσματα» στη Βουλή για τα κεκλεισμένων-Αντίθεση Κούμα και Σωματείων

Keywords
Τυχαία Θέματα