Φίτζι:Ξέπλυμα κι έσοδα από εγκλήματα για τα αδέλφια Πετρίδη/ΒΙΝΤΕΟ

Δεν παραδέχθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δυο αδέλφια Λοίζος και Κλεάνθης Πετρίδης.

Οι δυο που έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη στα νησιά Φίτζι, είναι αντιμέτωποι συνολικά με 300 κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ενώπιον του Δικαστηρίου τα δυο αδέλφια δεν παραδέχθηκαν και στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν εκ νέου για ακρόαση. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, τα αδέλφια είχαν άμεση ή έμμεση συμμετοχή

σε απόκτηση ποσού ύψους 95.590 δολαρίων τα οποία εικάζεται ότι αποκτήθηκαν από εγκληματικές δραστηριότητες. Σε άλλη υπόθεση οι δυο κατηγορούνται ότι απέσπασαν από ΑΤΜ 41.540.

Η ιστορία των δυο στα νησιά Φίτζι κρατάει περίπου έναν χρόνο ενώ όπως αναφέρθηκε και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του SigmaLive οι δυο είναι γνωστά ονόματα και στις κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με το «αστυνομικό ιστορικό» του ενός εκ των δυο, δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά τους φιγουράρει στα αστυνομικά δελτία. Ο ένας εκ των δυο, ο Λοΐζος Πετρίδης, καταζητείται από τις κυπριακές αρχές. Εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για υπόθεση η οποία έγινε το 2017 και την ερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Cyprus Nationals plead not guilty to amended charges from Fiji Broadcasting Corporation on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα