Φιντάν: Καλώ τη Δύση να μην συμμετέχει στο έγκλημα στη Γάζα

Στη Δύση απευθύνθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, καλώντας την να σταματήσει να συμμετέχει στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βόσνιο ομόλογό του, Έλμεντιν Κονάκοβιτς, δήλωσε ότι «είναι κρίμα που η παράνομη πολιορκία και οι απάνθρωπες επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζονται. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι δυτικές χώρες παραμένουν εντελώς σιωπηλές μπροστά στη βαρβαρότητα. Καλώ τη Δύση να μην συμμετάσχει στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

στη Γάζα».

Η σιωπή δίνει πράσινο φως σε παρανομίες κι αλλού στον κόσμο

"Η σιωπή απέναντι στην παρανομία του Ισραήλ στη Γάζα ισοδυναμεί με το να δίνεται πράσινο φως να παραβιάζεται ο νόμος και σε άλλα μέρη του κόσμου", πρόσθεσε ο Χακάν Φιντάν, τονίζοντας ότι η Τουρκία κυρίως δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην ολοκληρωτική στοχοποίηση της Γάζας, στους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, σχολείων και τζαμιών και κάλεσε το δυτικό κόσμο να προστατεύσει τις ηθικές αξίες.

Επανέλαβε ότι ως Τουρκία καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες για να σταματήσουν αυτή τη σφαγή και να βάλουν τέλος σε αυτή τη θηριωδία και προέκρινε ξανά τη λύση των δύο κρατών.

«Ο δρόμος για τη διαρκή ειρήνη είναι η υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών», είπε.

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ισραηλινός στρατός τίναξε στον αέρα την κατοικία του ηγέτη της Χαμάς

Keywords
Τυχαία Θέματα