Φιλί ζωής από Εφραίμ

Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο (2-0), ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην επανάληψη και με το γκολ του διεθνούς Κύπριου έφυγε με σκορ που του επιτρέπει να ελπίζει σε πρόκριση στο ΓΣΠ

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 2
22’ Γκίτγιερ, 45’
ΑΠΟΕΛ 1
67’ Εφραίμ

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε για τον ΑΠΟΕΛ η χθεσινή ήττα από τη Ρόζενμποργκ με 2-1. Από τη μια η κακή εμφάνιση

του πρώτου ημιχρόνου και τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι πρωταθλητές μας σε αυτό το διάστημα και από την άλλη η πολύ καλή παρουσία στην επανάληψη και το σημαντικό γκολ του Εφραίμ (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!) το οποίο άλλαξε τις ισορροπίες πρόκρισης.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Ντε Καμάργκο στο 90' για να κάνει το 2-2 και να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Στο καυτό ΓΣΠ θα κριθεί πλέον η πρόκριση, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία των παικτών του Τόμας Κρίστιανσεν.
Ντεμπούτο για Ντε Καμάργκο. Πρώτη φετινή εμφάνιση και για Γιαννιώτα.

Συντηρητική προσέγγιση
Ο Κρίστιανσεν παρέταξε ένα αρκετά συντηρητικό σχήμα, με τρεις αμυντικογενείς παίκτες (Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους) στο κέντρο, με στόχο να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Βάτερμαν. Στα πρώτα στάδια του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τον στόχο του, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου από τους πρωταθλητές της Νορβηγίας.

Εφιαλτικό 10λεπτο
Όλα αυτά όμως μέχρι το 20’. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβαλαν κάτω την μπάλα, πίεσαν και ανάγκασαν τον ΑΠΟΕΛ σε παθητικό ρόλο. Τα επόμενα δέκα λεπτά ήταν εφιαλτικά, με τους γηπεδούχος να σκοράρουν μία φορά και να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες (η μία τριπλή!) για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ.
Το 1-0 ήρθε στην πρώτη καλή στιγμή που έφτιαξαν στο παιχνίδι οι Νορβηγοί, στο 22’, με τον Σκέλβικ να κάνει την παράλληλη μπαλιά από αριστερά και τον Γκίτγιερ να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Δύο λεπτά αργότερα η Ρόζενμποργκ φλέρταρε με το 2-0, με τον Βάτερμαν να νικά τον Χέλαντ σε μοναδικό τετ-α-τετ. Το εφιαλτικό δεκάλεπτο των πρωταθλητών μας στο Τρόνταϊμ έκλεισε με ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Νορβηγών, αυτή τη φορά τριπλή! Ο Βάτερμαν απέκρουσε τα σουτ των Λάλνεϊ και Σκέλβικ, ενώ ο Καρλαό απέκρουσε προ της γραμμής το σουτ του Χέλαντ.

Ισορρόπησε ο ΑΠΟΕΛ
Στη συνέχεια οι πρωταθλητές μας κατάφεραν να ισορροπήσαν το παιχνίδι, να κρατήσουν μπάλα και να επιχειρούν να επιτεθούν οργανωμένα προς την εστία του Λοντάκ. Ήταν όμως αισθητή η απουσία του ποδοσφαιριστή που θα κρατούσε μπάλα και θα οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Οι λίγες καλές προϋποθέσεις που πήγε να δημιουργήσει ο ΑΠΟΕΛ ήταν από ενέργειες του Γιαννιώτα, χωρίς όμως κάποια από αυτές να ολοκληρωθεί.

Ό,τι χειρότερο
Πάνω που όλα έδειχναν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0 για να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει δριμύτερος στον αγωνιστικό χώρο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν τα χειρότερα. Σε μια ακόμα στιγμή αδράνειας, ο αμυντικός της Ρόζενμποργκ Σκέλβικ βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής και ανενόχλητος έκανε το δυνατό σουτ για το 2-0.

Άλλη ομάδα με Ολράντι
Όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα στην επανάληψη ήταν διαφορετική. Από τη μια η νορβηγική ομάδα παρουσιάστηκε κάπως εφησυχασμένη από το σκορ και έδωσε χώρο, και από την άλλη οι πρωταθλητές μας, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, βγήκαν πιο μπροστά και έφταναν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Η κίνηση που άλλαξε για τα καλά την εικόνα του αγώνα ήταν η είσοδος του Αντρέα Ορλάντι. Ο Ισπανός έδωσε αυτό το κάτι που έλειπε από τη μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ και οργάνωσε με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του.

Πρώτη επαφή και γκολ!
Και πάλι όμως, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν υστερούσε στο επιθετικό τρίτο, με τους παίκτες του να μην μπορούν να φτιάξουν ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Όλα αυτά μέχρι την είσοδο του Γιώργου Εφραίμ στο ματς αντί του Βάντερ, ο οποίος δεν έκανε καλό παιχνίδι.

Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός δεν χρειάστηκε παρά μόνο 1-2 λεπτά και μόλις μία επαφή με την μπάλα για να σκοράρει και να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες στην υπόθεση πρόκριση.

Στο 67’, ο δραστήριος Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα από δεξιά, η άμυνα των Νορβηγών δεν κατάφερε να διώξει και ο Εφραίμ με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε για το 2-1.

Απίστευτη ευκαιρία!
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχει τον ρυθμό. Στο 90' μάλιστα έχασε ανεπανάληπτη ευκαρία για να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει επαναληπτικού. Ο Ορλάντι έδωσε εξαιρετική κάθετη στον Εφραίμ, ο τελευταίος έκανε παράλληλο γύρισμα στον Ντε Καμάργκο, με τον Βραζιλιάνο να μη βρίσκει την μπάλα για να τη στείλει στο κενό τέρμα!

Όσον αφορά στη Ρόζενμποργκ, ήταν ακίνδυνη σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και στα τελευταία στάδια δεν έδειξε καμία πρόθεση να ρισκάρει για να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, δείχνοντας πως είναι ικανοποιημένη με το 2-1.

Κίτρινες: Σβένσον / Αστίθ, Καρλάο

Ρόζενμποργκ: Καρασέι, Σβένσον, Ρεγκίουσεν, Εϊτζόλφσον, Σκέλβικ, Γένσεν, Κόνρταντσσεν, Φρέντρικ, Μίντζιο, (79' Βίλχαμσον), Χέλαντ, Γκίγιερ, Λάνλεϊ, (75' Μπακένγκα)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (65' Εφραίμ), Αρτυματάς (60' Ορλάντι), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Πιέρος (77' Ντε Καμάργκο)

Κρίστιανσεν: «Να μάθουμε από τα λάθη μας»
Ο Τόμας Κρίστιανσεν παραδέχθηκε ότι η ομάδα του ήταν πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη όμως βελτιώθηκε. «Κάναμε λάθη και ήρθαν τα δύο γκολ της Ρόζενμποργκ, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας», ήταν το σχόλιό του για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κρίστιανσεν: «Ποτέ δεν μπορεί να είμαι ικανοποιημένος μετά από μία ήττα. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, θα μπορούσαμε και το 2-2, τώρα όμως μένει το 2-1 και πάμε στη Λευκωσία. Κάναμε δύο λάθη και ήρθαν τα δύο γκολ της Ρόζενμποργκ, είναι πολύ δυνατή ομάδα κυρίως στην έδρα της. Της δείξαμε σεβασμό, στο β' ημίχρονο όμως αλλάξαμε κάποια πράγματα, πετύχαμε ένα γκολ και μετά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να μείνει το αποτέλεσμα ως είχε».

Για το τι διαφορετικό θα δούμε στο ΓΣΠ: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, βελτιωθήκαμε στην επανάληψη, δημιουργήσαμε χώρους και ήμασταν και πιο απειλητικοί. Έχουν σαφώς μικρό πλεονέκτημα, έχουμε όμως την ευκαιρία στο δικό μας γήπεδο με τον κόσμο μας δίπλα, να δημιουργήσουν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Ελπίζω να επηρεάσει και η ζέστη».

Εκτός λόγω ίωσης ο Ντε Βινσέντι
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Νορβηγία, ανήμερα τον χθεσινό αγώνα, ο Ντε Βινσέντι «χτυπήθηκε» από ίωση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής. Εκτός 18άδας, για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, έμεινε και ο Στάθης Αλωνεύτης.

Κάθε γραμμή και αλλαγή
Με τρία νέα πρόσωπα, ένα σε κάθε γραμμή, παρέταξε την ομάδα του ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Μιλάνοφ πήρε τη θέση του Σέρτζιο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Αρτυματάς συμπλήρωσε την τριάδα στη μεσαία γραμμή (παίρνοντας τη θέση του Ντε Βινσέντι στην ενδεκάδα), ενώ στην επίθεση ο Δανός τεχνικός προτίμησε τον Γιαννιώτα αντί του Εφραίμ.

Παίρνει όσα έδωσε για Καλό
Ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης πρέπει να θεωρείται ο Καρλίτος και αυτό που απομένει είναι το τυπικό της ανακοίνωσης από πλευράς των «κυανολεύκων». Μετά το ναυάγιο στις επαφές μεταξύ των δύο συλλόγων για παραχώρηση του 23χρονου ποδοσφαιριστή με τη μορφή δανεισμού, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την πώληση του παίκτη από τον ΑΠΟΕΛ στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ανόρθωση θα καταβάλει το χρηματικό ποσό που δαπάνησαν τον περασμένο Ιανουάριο οι πρωταθλητές για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Καλό από τη Δόξα. Αυτό το ποσό δεν είναι μεγαλύτερο των 100 χιλιάδων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα