Φίλη Αρχιεπισκόπου:Κακώς τον έλεγαν επιχειρηματία-Το μέρος που πήγαινε για φαΐ

Για τη φιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και για τις στιγμές που πέρασε κοντά μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Πόπη Αθηνοδώρου.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ ήταν πάντα στο πλευρό του κάθε Παφίτη. «Ήταν πάντα στη ζωή μου και τον θυμάμαι από τον καιρό που ήταν Μητροπολίτης». Σημείωσε ότι επιτέλεσε μοναδικό έργο στην Πάφο. «Υπάρχουν 150 εκκλησίες από τις οποίες οι 80 αναστηλώθηκαν και οι 70 χτίστηκαν από τον τότε Μητροπολίτη Β’».

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου

Τόνισε

ότι ήταν πολύ αγαπητός και η Πάφος σύσσωμη τον υποστήριξε στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. «Ξέραμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες του. Στο μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου έγιναν έργα και δόθηκε γη σε επιχειρηματίες για να αναπτυχθεί η Τάλα και η περιοχή».

Επεσήμανε ότι ήταν ντόμπρος, αξιοπρεπής και δεν ήταν ζητιάνος. «Δούλευε και κέρδιζε για να μπορεί να κάνει έργα. Κακώς τον χαρακτήριζαν επιχειρηματία και αυτός ποτέ δεν βγήκε να τους εξηγήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι τίτλος».

Η κα. Αθηνοδώρου ανέφερε ότι τον είχε παροτρύνει να βγει και να εξηγήσει στον κόσμο ότι δεν είναι επιχειρηματίας για να βγάζει κέρδη και να τα βάζει στην τσέπη του. Είναι για να μπορεί να βοηθά». Της απάντησε ότι «Δεν έχω ανάγκη να φτιάξω την εικόνα μου, εγώ κάνω αυτό που θεωρώ σωστό. Δεν θέλω ψήφους για να ξαναβγώ Αρχιεπίσκοπος». Συμπλήρωσε ότι ήταν «ο πιο αληθινός άνθρωπος που γνώρισα στην ζωή μου».

Η κα. Πόπη μίλησε και για τις αγαπημένες περιοχές που επισκεπτόταν ο Αρχιεπίσκοπος στην Πάφο. «Τα τελευταία χρόνια ερχόταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Πάφο. Μου τηλεφωνούσε και τρώγαμε μαζί με τα αδέλφια του στο σπίτι του ή κάπου αλλού». Πρόσθεσε ότι του άρεσε να πηγαίνει στα εστιατόρια. «Το πιο αγαπημένο του εστιατόριο ήταν στην Πέτρα του Ρωμιού. Σαν Μητροπολίτης πήγαινε εκεί και έτρωγε παγωτό».

Ακόμη είπε, ότι «όταν ήταν άσχημα και κυκλοφορούσε με δυσκολία τον ρώτησα αν μπορεί να πάμε στην Πέτρα του Ρωμιού αισθανόμενη ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα πηγαίναμε εκεί και πράγματι ήταν η τελευταία φορά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος την έμαθε να κάνει καφέ. «Του έλεγα να κάνω εγώ τους καφέδες και μου απαντούσε όχι εγώ ξέρω να κάνω καλύτερο καφέ από όλους σας».

Τέλος, ανέφερε ότι ήταν ανοιχτοχέρης. «Ήταν πρώτα άνθρωπος, πατέρας όλων των νέων και μετά επιχειρηματίας για να κερδίζει έτσι ώστε να μπορεί να δώσει. Ήταν ένας μεγάλος πατριώτης που προσπαθούσε να εξηγήσει στους ξένους ηγέτες το Κυπριακό».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φίλη Αρχιεπισκόπου Κακός, #45Το,fili archiepiskopou kakos, #45to