Φιλανθρωπική Εκδήλωση από το G C School of Careers

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαρτίου 2017, οι μαθητές των ομίλων Αστρονομίας, Επιστήμης, Προγραμματισμού, Τεχνών, Εθελοντών και της ομάδας Girl-Up του G C School of Careers διοργάνωσαν τη φιλανθρωπική εκδήλωση επιστημονικών επιδείξεων ‘Science in a Nutshell’ (‘Η Επιστήμη Συνοπτικά’) στο χώρο του σχολείου. Η εκδήλωση διεξάχθηκε με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για το επερχόμενο εργαστήριο STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) για κορίτσια τρίτου κόσμου που προγραμματίζεται

στο Μαλάουι από τη διεθνή φιλανθρωπική κοινότητα Girl-Up κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας της ‘STEM-inism: The International Day of Women and Girls in Science’.

Η εκδήλωση ‘Science in a Nutshell’ προέβαλε πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικές δραστηριότητες και επιστημονικά φαινόμενα, τα οποία εκτελούσαν ζωντανά οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολικών ομίλων στα εργαστήρια της Φυσικής και στην αυλή του σχολείου, με ατμοσφαιρικό φόντο τη μελωδία της μουσικής ροκ. Οι επισκέπτες μαγεύτηκαν από την έντονα εξωθερμική χημεία των ζαχαρωτών gummy bears, τα καυστικά χαρακτηριστικά μείγματος ζάχαρης, άμμου και προωθητικού υγρού, τη μετάδοση μουσικής με λάμπες LED, τη μεταφορά ηλεκτρισμού στον αέρα και τις θερμικές ιδιότητες διαφόρων ειδών μεγεθυντικών φακών. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν επίσης από τη συντριβή αλουμινένιων δοχείων από τον αέρα, την εμφάνιση ουρανίων τόξων σε γυάλινα δοχεία, την παρατήρηση κυττάρων κάτω από μικροσκόπια, την κάθετη περιφορά τροχού αιωρούμενου στον αέρα, την εφαρμογή σε ποδήλατο μηχανής χτισμένης από μαθητή, τον εξωτικό χορό μη-Νευτώνειων ρευστών και ενός ηφαιστείου που εξεμούσε οδοντόκρεμα. Η εκδήλωση μάλιστα πρόβαλε και το δικό της πύρινο στρόβιλο, γωνιά ρομποτικών Lego, πρόγραμμα που μετρούσε το χρόνο αντίδρασης όσων γενναία το δοκίμασαν κι ένα διαγωνισμό εκτίμησης του αριθμού πολιτισμών στο Γαλαξία μας μέσω της εξίσωσης Drake.

Η εκδήλωση ψυχαγώγησε μαθητές και καθηγητές του σχολείου, αλλά και γονείς, μαθητές του Ινστιτούτου, ακόμα και επισκέπτες των γηπέδων futsal. Οι πρόθυμοι επισκέπτες συνέχισαν να αγοράζουν κρέπες και λεμονάδες από τα περίπτερα της ομάδας Girl-Up και του ομίλου Εθελοντών μέχρι αργά το απόγευμα, στέφοντας το ‘Science in a Nutshell’ με απόλυτη επιτυχία. Κατά γενική ομολογία, αυτό που εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο από τα μαγευτικά θεάματα των επιδείξεων ήταν η ικανότητα όλων των μαθητών να εξηγούν τα πειράματά τους με απλό, λογικό και επιστημονικό λόγο.

Συγχαρητήρια κυρίες και κύριοι, μαθητές και καθηγητές των συνεργαζόμενων ομίλων! Και φυσικά τις ευχαριστίες μας στους μαθητές και καθηγητές που μας στήριξαν με τη βοήθειά τους! Αναμένουμε για τις προσπάθειες που θα φέρει το καινούριο ακαδημαϊκό έτος … !

από:

Στέλιος Τσαγγαρίδης

Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής και Ομίλου Επιστημών

www.gcsc.ac.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα