Φ.Φαίδωνος: Ετοιμασία εφαρμογής πληροφόρησης για την Πάφο

Με έργα υποδομής, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και προκήρυξη προσφορών για την ετοιμασία επίσημης εφαρμογής (application), που θα δίδει πληροφόρηση για την Πάφο, προχωρά ο Δήμος της πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Ο Δήμος Πάφου, δήλωσε ο κ. Φαίδωνος στο ΚΥΠΕ, προχωρά και με τη διαδικασία προσφορών για την αντικατάσταση

όλων των στάσεων λεωφορείων και την τοποθέτηση νέων.

Αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάσταση δωρεάν Wi- Fi στην παραλιακή περιοχή, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχωρεί τώρα στην Πλατεία Κέννεντυ, τις πλατείες γύρω από το Δημαρχείο, τη Δημοτική Αγορά, καθώς και σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η Τοπική Αρχή, είπε, προχωρεί στην αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης και ετοιμάζει την προκήρυξη προσφορών, τον Οκτώβριο, για τα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά σχέδια των δύο Γραμμικών Πάρκων της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 20 με 25 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, προχωρούμε –όπως είπε- στην πλήρη ανακατασκευή δρόμων, συνολικού μήκους 21 χιλιόμετρων, με ρυθμιστικά σχέδια, υπογειοποίηση καλωδίων και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ σχεδιάζονται και τα έργα που θα υλοποιηθούν το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020.

Αναφορικά με το θέμα των δύο Σταθμών Μετεπιβίβασης των Δημόσιων Συγκοινωνιών, είπε ότι έχει ήδη αποφασίσει τη δημιουργία του Σταθμού στο κέντρο της πόλης με την παραχώρηση μέρος του Δημοτικού χώρου στάθμευσης Καραβέλας, ενώ θα γίνει και ένας πρόσθετος Σταθμός Μετεπιβίβασης στην τουριστική περιοχή.

Στόχος του Δήμου, είπε, είναι επίσης να εξασφαλίσει τη μεταφορά του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου στην Πάφο, θεωρώντας ότι η πόλη της Πάφου δικαιωματικά πρέπει να αποτελεί την έδρα του ανώτερου αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος με τους 600 φοιτητές, καθώς αποτελεί την κατ` εξοχήν τουριστική πόλη της Κύπρου με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο αριθμό των τουριστικών μονάδων που παραμένουν σε λειτουργία και τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα