Φέρνει και πάλι αντιδράσεις η εισδοχή μαθητών με GCE στα Πανεπιστήμια

Νέες αντιδράσεις αναμένεται να φέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αφορά την διάθεση τυχόν αδιάθετων θέσεων φοίτησης σε προπτυχιακά προγράμματα που θα προκύψουν μετά και την τελευταία κατανομή που γίνεται με βάση τη διαδικασία των Παγκυπρίων Εξετάσεων,υποψηφίους οι οποίοι έχουν επιτύχει σε διεθνείς εξετάσεις (Baccalaureate, GCE ή άλλες ισοδύναμες διεθνείς εξετάσεις).


Το ζήτημα είχε συζητηθεί έντονα το καλοκαίρι

του 2019 από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και άλλους φορείς της Παιδείας, αλλά και τις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ  να προχωρούν τον περασμένο Αύγουστο σε διάσκεψη  Τύπου καταδικάζοντας την απόφαση αυτή και χαρακτηρίζοντας την παράνομη.
Μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τους Πρυτάνεις των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας και τον τότε υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη ο ίδιος ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Γνωμάτευση η οποία κατέληξε στο ότι η εισδοχή φοιτητών με GCE σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ, είναι νομότυπη.

Η σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, να προκαλέσει την επίσημη αντίδραση των συντεχνιών των εκπαιδευτικών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Διαβάστε: Ζητούν παρέμβαση της Βουλής οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για τα GCE

Ως μια πρώτη αντίδραση μιλώντας για το σχετικό θέμα ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, είπα πως η θέση της οργάνωσης δεν αλλάζει.

«Η απόφαση αυτή  είναι καταδικαστέα από την οργάνωση. Οι ενέργειες της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου παραβιάζουν τον περί διεξαγωγής Παγκύπριων Εξετάσεων νόμο, προάγουν την ιδιωτικοποίηση  της κυπριακής εκπαίδευσης, παραβιάζουν την αρχή της ισότητας και προκαλούν τον αίσθημα των μαθητών του δημοσίου για προνομιακή μεταχείριση άλλων έναντι των παιδιών που έχουν παρακαθίσει στις εξετάσεις», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα