«ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΪ – Βασικές Αρχές» από τους Man Ho Kwok και Joanne o’ Brien

Η αρχαία κινεζική τέχνη της γεωμαντείας επηρέασε βαθύτατα τον δυτικό πολιτισμό, αφού η πρακτική του σημασία δίνει λύσεις για μια καλύτερη και αρμονική ζωή.

Χιλιάδες άνθρωποι μελετούν και εφαρμόζουν με επιτυχία την τέχνη του Φενγκ Σούι, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Στην σελίδα 17, οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι «στην κινεζική φιλοσοφία, το γιν και το γιανγκ, είναι κοσμικές δυνάμεις που διαμορφώνουν και εξισορροπούν κάθε μορφή ζωής. Είναι αντίθετες, σε διαρκή κατάσταση ροής και έντασης και μέσα από αυτή την δυναμική, δημιουργούν ζωή».

Μεγάλη επιτυχία έδωσε το Φενγκ Σούι στο θέμα της

κατοικίας, της διαρρύθμισης των επίπλων, των χρωμάτων και της τοποθεσίας που έχει κτισθεί. Επομένως η θετική ενέργεια από την εφαρμογή του Φενγκ Σούι χαρίζει ευεξία και γαλήνη, επηρεάζοντας το ευρύτερο περιβάλλον. Από την εισαγωγή υπογραμμίζεται ότι «η γνώση του Φενγκ Σούι, δεν είναι προνόμιο μόνο των ειδικών. Αν και είναι αυτός που έχει μια λεπτομερέστερη γνώση των μυστηριωδών λειτουργιών του σύμπαντος μέσω των κινέζικων τεχνών και επιστημών, υπάρχουν πρακτικές αρχές που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει. Άλλες απαιτούν κοινή λογική, άλλες πρέπει να μαθευτούν, ενώ άλλες χρειάζονται διαίσθηση». Ουσιαστικά, το Φενγκ Σούι είναι μια φιλοσοφία της κατανόησης του σύμπαντος, ένας οδηγός αρμονικής ζωής και ένας δρόμος προς την ευτυχία και την γαλήνη.          

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος Βιβλίου: ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΪ - Βασικές Αρχές
Συγγραφείς: Man Ho Kwok, Joanne o’ Brien
Εκδόσεις: ΦΛΩΡΟΣ
Κατηγορία: Αρμονική Ζωή

Από τον Σοφοκλή  Κωνσταντίνου
Βιβλιοπωλείο ΕΛΛΑΣ
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΪ – Βασικές Αρχές, Man Ho Kwok, Joanne ’ Brien,fengk soui – vasikes arches, Man Ho Kwok, Joanne ’ Brien