Φειδίας κατά φον ντερ Λάιεν: «Θα βγει ενώ ο κόσμος δεν τη θέλει»
Δύο από τους έξι Κύπριους Ευρωβουλευτές είπαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συνεχίσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ηγείται της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άλλοι τρεις έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ ένας ακόμη προβληματίζεται.
Ο Λουκάς Φουρλάς και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Ευρωβουλευτές από το ΕΛΚ, είπαν ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο κ. Χατζηπαντέλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι άκουσε τις απόψεις της κ. φον ντερ Λάιεν και τον έπεισε.
Σημείωσε ότι όσον
Ο τρίτος τομέας που έθιξε ο κ. Χατζηπαντέλα ήταν η κοινή αμυντική πολιτική. Όπως είπε, πρωταρχικός στόχος της κ. φον ντερ Λάιεν είναι να υπάρξει κοινή αμυντική ομπρέλα της ΕΕ, με δημιουργία χαρτοφυλακίου Επιτρόπου σε θέματα Άμυνας, ενώ στόχος της ΕΕ είναι να γίνει κοινή αγορά οπλικών συστημάτων για προστασία όλης της ΕΕ.
Σημείωσε, επίσης, τον κίνδυνο αστάθειας για την Ευρώπη και την Κύπρο συγκεκριμένα, σε πιθανή καταψήφιση της, καθώς και το ότι αν δεν εκλεγεί, ανατρέπεται η συμφωνία μεταξύ των πολιτικών ομάδων για διαμοιρασμό των ηγετικών θέσεων της ΕΕ.
Ο Γιώργος Γεωργίου, Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, είπε ότι δεν θα ψηφίσει την κ. φον ντερ Λάιεν. Όπως είπε, η κ. φον ντερ Λάιεν κατηγορείται από την ίδια την ΕΕ, τον κ. Μπορέλ και το ίδιο το κόμμα της, το ΕΛΚ, ότι στην περίπτωση της Παλαιστίνης συμπεριφέρθηκε "με ανάλγητο και μονοθεματικό τρόπο, βλέποντας μόνο την πλευρά του Ισραήλ".
Επιπλέον, έθιξε τα ζητήματα της φτώχειας, του στεγαστικού, της υγεία, της παιδείας. "Κι εδώ κατηγορείται η κ. φον ντερ Λάιεν ότι παρήγγειλε €35 δισ. εμβόλια, μακριά από τις νόμιμες διαδικασίες, εκ των οποίων εμβόλια €4 εκ. δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και καταστράφηκαν", ανέφερε, σημειώνοντας ότι "είναι μια φοβερή σπατάλη. Όταν πρόκειται για τους αγρότες λέει δεν έχω λεφτά να σας δώσω.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην πράσινη μετάβαση, για την οποία είπε ότι η κ. φον ντερ Λάιεν το 2019 διαφήμιζε ως το μεγάλο της στοίχημα. "Πήγε πίσω, προηγείται ο πόλεμος, τα όπλα, η νατοποίηση της Ευρώπης", είπε.
Τέλος, πρόσθεσε ότι για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η κ. φον ντερ Λάιεν «δεν πολυσυγκινήθηκε» όταν απευθυνόταν στο ECR "και σε άλλους ακροδεξιούς για να την ψηφίσουν να εκλεγεί", σημειώνοντας ότι η ακροδεξιά βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί και η ίδια.
Από την πλευρά του, ο Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Κώστας Μαυρίδης, με βάση τα δεδομένα μέχρι και την Πέμπτη, όταν μίλησε με δημοσιογράφους, είπε ότι το αναμενόμενο είναι να μην ψηφίσει την κ. φον ντερ Λάιεν. "Θα μπορούσα να το αποκρύψω, αφού η ψήφος είναι μυστική και η ομάδα μου θα τη στηρίξει. Όμως προτίμησα να είμαι ειλικρινής", είπε.
Μετέφερε, ωστόσο, τον προβληματισμό μέρους της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, για το ποια θα είναι η εναλλακτική επιλογή, σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί η κ. φον ντερ Λάιεν.
Ο μη εγγεγραμμένος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, είπε ότι διενέργησε διαδικτυακή ψηφοφορία για το κατά πόσο θα έπρεπε να στηρίξει ή όχι την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ψήφισαν 300.000 άτομα, από τα οποία το 85% είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Το 75%, είπε, δεν θέλουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Δεν το βρίσκετε παράξενο ότι θα βγει, ενώ ο κόσμος δεν τη θέλει;».
Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσει το αποτέλεσμα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, είπε ότι «ό,τι μου είπε το poll θα κάνω». Ερωτηθείς για τη δική του άποψη για το θέμα, είπε ότι ούτε ο ίδιος θα ήθελε να την ψηφίσει. Απαντώντας για το τι θα έκανε σε περίπτωση που ο ίδιος είχε θετική άποψη για την υποψηφιότητά της, είπε ότι τότε δεν θα έκανε τη διαδικτυακή ψηφοφορία.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι με αυτό τον τρόπο «ήθελα να αναδείξω ότι δεν τη θέλει ο κόσμος». «Ο Φειδίας κάνει στρατηγική κίνηση» για να χτυπήσει τη φον ντερ Λάιεν, είπε.
Ο Ευρωβουλευτής των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Γεάδης Γεάδη ανέφερε ότι προσανατολίζεται να καταψηφίσει την υποψηφιότητά της, αν και ακόμη προβληματίζεται έντονα. Είπε ότι η ομάδα του ECR κινείται προς την καταψήφιση της, δίνοντας την ελευθερία στο κάθε μέλος να αποφασίσει με βάση τα εθνικά του συμφέροντα.
Ο ίδιος κινείται προς την καταψήφιση, καθώς διαφωνεί με την πολιτική της, ωστόσο προβληματίζεται σε σχέση με το ποιος θα είναι ο επόμενος προτεινόμενος, για την αστάθεια που θα μεσολαβήσει, ενώ τον προβληματίζει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει πρόσβαση στην κ. φον ντερ Λάιεν, κάτι το οποίο δεν θεωρείται δεδομένο για τον επόμενο προτεινόμενο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Άρης Πορτοσάλτε για την αδιαθεσία που ένιωσε: «Ελπίζω να πέρασε ξυστά»
- Νεκρή εντοπίστηκε η 88χρονη που αγνοούταν στη Λούτσα
- Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Δέχονται απειλές από Τούρκους - Να γυρίσετε κολυμπώντας»
- ΣΥΡΙΖΑ: Πώς απάντησε το κόμμα στην αποχώρηση Δραγασάκη
- Ρουμάνα ευρωβουλευτής και αντιεμβολίστρια φώναζε μέσα στην ευρωβουλή: «Σκοτώσατε ανθρώπους»
- Ο «χάρτινος Δράκος» στις δαγκάνες της ΑΑΔΕ: Αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή σε 287 κινέζικες επιχειρήσεις λιανεμπορίου
- Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αγοράζει τεχνολογία για κατάρριψη τουρκικών drones στο Αιγαίο
- Ιταλία: Ανασκαφές αποκάλυψαν απομεινάρια μεσαιωνικού παλατιού που ζούσαν οι Πάπες πριν πάνε στο Βατικανό - Φωτογραφίες
- Eξαήμερη εργασία: Σφοδρή επίθεση Κεραμέως σε Κασσελάκη για τα fake news
- Βρέθηκαν βακτήρια σε σφραγισμένα μπουκάλια με μελάνι για τατουάζ στις ΗΠΑ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν την εισβολή μέσω δορυφόρου (vid)
- Συναίνεση ζήτησαν στη συζήτηση στο ΕΚ οι ομάδες, που στηρίζουν Φον ντερ Λάιεν
- Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Το Κυπριακό δεν μπορεί να διαβάζεται μονοθεματικά»
- Διορισμό Επιτρόπου για Μεσόγειο προανήγγειλε η φον ντερ Λάιεν
- Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής
- Συντεχνίες: Απαράδεκτη κωλυσιεργία στη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με ΟΚΥπΥ
- Το πέναλτι 12% στις συντάξεις συζήτησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ και ΓΓ ΣΕΚ
- Χαμός στην Ευρωβουλή: Πέταξαν έξω ευρωβουλεύτρια-«Σκοτώσατε ανθρώπους»(ΒΙΝΤΕΟ)
- Υπόθεση Αββακούμ: Αναμένεται ορισμός εισαγγελέα για σύνταξη του κατηγορητηρίου
- Τροχιοδρομείται επίλυση αιτημάτων παιδιών αγνοουμένων και καταρτίζεται μητρώο

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Φειδίας κατά φον ντερ Λάιεν: «Θα βγει ενώ ο κόσμος δεν τη θέλει»
- Τροχιοδρομείται επίλυση αιτημάτων παιδιών αγνοουμένων και καταρτίζεται μητρώο
- Το πέναλτι 12% στις συντάξεις συζήτησαν Πρόεδρος ΔΗΣΥ και ΓΓ ΣΕΚ
- Συναίνεση ζήτησαν στη συζήτηση στο ΕΚ οι ομάδες, που στηρίζουν Φον ντερ Λάιεν
- Οι δύο ειδικές εκδόσεις MC20 Icona και MC20 Legenda έκαναν το ντεμπούτο τους
- Ισραήλ: Ασθενείς από τη Γάζα θα διαμετακομίζονται σε «τρίτη χώρα»
- Πάει Ιταλία η μητέρα του εξαφανισμένου Κύπριου: «Βοήθησε με να σε βρω» (pics)
- Υπόθεση Αββακούμ: Αναμένεται ορισμός εισαγγελέα για σύνταξη του κατηγορητηρίου
- Συντεχνίες: Απαράδεκτη κωλυσιεργία στη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με ΟΚΥπΥ
- Χαμός στην Ευρωβουλή: Πέταξαν έξω ευρωβουλεύτρια-«Σκοτώσατε ανθρώπους»(ΒΙΝΤΕΟ)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ζουγανέλη – Συρίγος Αστυπάλαια: Φωτογραφίες από τις διακοπές του ζευγαριού
- Φωτιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης: Κάηκαν σπίτια, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- «Όχι» στη συγκάλυψη των δολοφόνων του Σιράζ Σαφτάρ
- Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης έχει επιλέξει να κάνει συρραφή διαφόρων βίντεο και να ανακυκλώνει το ψέμα
- Αγωνία για τη μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Τρίλοφο και Θέρμη: «Γλύφουν» σπίτια οι φλόγες – Συνεχείς ρίψεις από εναέρια μέσα
- Θεσσαλονίκη: Διάσπαρτες εστίες στον Τρίλοφο - Ενας πυροσβέστης στο νοσοκομείο
- Δ.Παπαστεργίου: Σχεδιάζεται η επέκταση της συγκατάθεσης μέσω του gov.gr wallet και για ενοικίαση αυτοκινήτων, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
- Νταϊάνα Σοσοάτσα: «Σκοτώσατε ανθρώπους» φώναζε Ρουμάνα ευρωβουλεύτρια – Βίντεο
- Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο του «σκληρότερου ανθρώπου» της ιστορίας – Ποιος είναι
- Σε ύφεση η φωτιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης -Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους