Φάουτσι:«Εμβολιάστε όσο το δυνατό περισσότερους δάσκαλους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος στις ΗΠΑ  Δρ Anthony Fauci είπε στο USA Today ότι θα «στραφεί έντονα προς» τις εντολές εμβολιασμού για τους δασκάλους καθώς τα σχολεία των ΗΠΑ θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά.

Πόλεις, πολιτείες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, καθώς και ορισμένες επιχειρήσεις, έχουν αρχίσει να απαιτούν εμβολιασμό για τους

υπαλλήλους τους.

Όσοι είναι υπεύθυνοι για ένα άλλο άτομο, «είτε πρόκειται για την ανάπτυξη ενός παιδιού σε ένα σχολείο είτε για τη θέση μου ως ιατρός που εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς», έχουν υποχρέωση να προστατεύουν την ασφάλεια και την υγεία τους, δήλωσε ο Fauci, ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του στο USA Today που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

«Ως εκ τούτου, κλίνω απόλυτα όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, εάν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, θα έδινα εντολή να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Fauci.

Ερωτηθείς για το πως μπορούμε να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά, είπε «Είπε πως ένας τρόπος είναι να περιβάλλουν τα παιδιά με άτομα που είναι εμβολιασμένα. «Εμβολιάστε όσο το δυνατόν περισσότερους δασκάλους».

«Το να εμβολιάσω τους ανθρώπους γύρω από τα παιδιά δεν είναι τόσο δύσκολο για μένα. Είναι κοινή λογική, αλλά βάζοντας όλους να φορέσουν μάσκα, θα πάρετε πίσω από αυτό. [...] Η αίσθησή μου είναι ότι θα προτιμούσα ένα παιδί να νιώθει λίγο άβολα με τη μάσκα και να είναι υγιές, παρά ένα άνετο παιδί χωρίς μάσκα σε (μονάδα εντατικής θεραπείας).

Ακόμη και χωρίς εντολή, σχεδόν το 90% των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων των σχολείων είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Αλλά καθώς η παραλλαγή Δέλτα  επεκτείνεται στις ΗΠΑ, τα κρούσματα μεταξύ των νεότερων ατόμων έχουν αυξηθεί. Αν και ο κίνδυνος σοβαρής νόσου είναι πολύ μικρότερος μεταξύ των παιδιών από τους ενήλικες, οι ειδικοί ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στα παιδιά.

Υπάρχουν ανησυχίες για το πώς η παραλλαγή Δέλτα θα επηρεάσει τη νέα σχολική χρονιά, καθώς τα παιδιά της δημοτικής είναι πολύ μικρά για να κάνουν το εμβόλιο και ορισμένες πολιτείες αγνοούν τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συνδικαλιστικές  ενώσεις

Οι απόψεις των συνδικαλιστικών ενώσεων στις ΉΠΑ διίστανται σχετικά με τις εντολές εμβολίου

Η Randi Weingarten, πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Διδασκόντων, της δεύτερης μεγαλύτερης ένωσης εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, δήλωσε στο προγράμματο του NBC "Meet the Press" την Πέμπτη ότι θα υποστηρίξει τις εντολές για εμβόλια, υποχωρώντας από την  προηγούμενη θέση του σωματείου.

«Νομίζω ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ότι ο εμβολιασμός είναι ευθύνη της κοινότητας», δήλωσε ο Weingarten στον Chuck Todd του NBC.

Η μεγαλύτερη ένωση εκπαιδευτικών των ΗΠΑ, η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης, δεν έχει εγκρίνει τις εντολές για εμβόλια.

«Συχνά υπάρχουν πολύπλοκα ιατρικά ζητήματα και δεν υποθέτουμε ότι τα καταλαβαίνουμε όλα», δήλωσε η πρόεδρος της NEA, Becky Pringle, σε ανακοίνωσή,  σύμφωνα με την Εκπαιδευτική Εβδομάδα την Πέμπτη.

«Όλοι όσοι μπορούν να εμβολιαστούν πρέπει να εμβολιαστούν και αν δεν μπορούν, πρέπει να ελέγχονται σε τακτική βάση», είπε, προσθέτοντας ότι η πολιτική εμβολιασμού πρέπει να τύχει διαπραγμάτευσης σε τοπικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάουτσι Εμβολιάστε, ΒΙΝΤΕΟ,faoutsi emvoliaste, vinteo