Φαίδωνας: Με drone μεταφέρουν κινητά&ναρκωτικά στις Φυλακές

Σε νέες ηχηρές αποκαλύψεις προέβη σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», για όλες τις εξελίξεις που προκύπτουν στην Αστυνομία και ειδικότερα την προσπάθεια για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.


Πράματα και θάματα κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι στις Κεντρικές Φυλακές μεταφέρονται με drone κινητά τηλέφωνα, καθώς

και ναρκωτικά.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Πάφου, το ναρκωτικό που μεταφέρεται εντός των Κεντρικών Φυλακών, με τον ευφάνταστο αυτό τρόπο, ακούει στο όνομα «Dream» και δεν ανιχνεύεται από το νάρκοτεστ.

Ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε ότι όλες αυτές οι παράνομες δραστηριότητες είναι εις γνώσιν τόσο της ηγεσίας του Τμήματος Φυλακών, καθώς και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είναι καλά γνωστή η χρήση κινητών τηλεφώνων από δεκάδες κρατούμενους και ειδικότερα από βαρυποινίτες. Ενώ βρίσκονται εντός των φυλακών, συντονίζονται με άτομα του υποκόσμου που βρίσκονται εκτός φυλακών και οργανώνουν εγκληματικές ενέργειες, δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου.

Για ν’ αγοράσει κάποιος κρατούμενος κινητό τηλέφωνο που «πέρασε» στις φυλακές μέσω drone, χρειάζεται να πληρώσει 1000 ευρώ, τόνισε ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Είναι γνωστό στην ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης και του Τμήματος Φυλακών και όμως δεν παίρνουν κανένα μέτρο, πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι κατάδικος που βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές επικοινώνησε μέσω κινητού τηλεφώνου μαζί του και τον ενημέρωσε για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου της μητέρας του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι γνωρίζουν, είπε ο Δήμαρχος, ωστόσο δεν μπορούν να μιλήσουν, καθώς δέχονται απειλές κατά της ζωής τους και της οικογένειάς τους.

«Οι ευθύνες είναι βαρύτατες, μας άφησαν απροστάτευτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μίλησαν για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος όταν κτυπήθηκε αστυνομικός. Σήμανε συναγερμός όταν υπήρχε πληροφορία για κτυπήματα σε υποστατικά της Αστυνομίας. Δηλαδή πρέπει ν’ απειλείται μέλος ή υποστατικό της Αστυνομίας για να κινητοποιηθούν», διερωτήθηκε ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

«Με την ίδια μαχητικότητα που μάχονται για τον εαυτό τους, να μάχονται και για τους πολίτες», υπέδειξε ο Δήμαρχος Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο για 4 αστυνομικούς οι οποίοι είχαν πάρε – δώσε με γνωστά πρόσωπα του υποκόσμου. Τα εν λόγω πρόσωπα μετατέθηκαν κι απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης, κατήγγειλε.

Με κατηγορούν ότι είμαι λαϊκιστής, είπε. Μα δεν κάνει η Αστυνομία επικοινωνιακές επιχειρήσεις, διερωτήθηκε και κατέληξε υποστηρίζοντας πως «ό,τι δεν συζητείται δημόσια, κουκουλώνεται».

Δείτε τις ηχηρές αποκαλύψεις Φαίδωνος στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα