Φ. Ντονμέζ: 3-4 μήνες θα κρατήσουν οι έρευνες στα ανοιχτά της Λιβύης

Το πρόγραμμα των ερευνών και των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο και ειδικότερα στα ανοιχτά της Λιβύης ανέλυσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι οι σεισμικές έρευνες στις περιοχές που περιλαμβάνει το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

θα διαρκέσουν περίπου 3-4 μήνες κι έπειτα θα γίνει η αξιολόγηση των στοιχείων και θα προσδιοριστεί η περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση.

«Στο πλαίσιο του μνημονίου με την Λιβύη καθορίσαμε 7 περιοχές, για τις οποίες έχουν ζητηθεί άδειες έρευνας. Μετά την πάροδο των 3 μηνών, για την παροχή της άδειας και την ανακοίνωσή της, θα προβούμε σε σεισμικές έρευνες, οι οποίες θα διαρκέσουν 3-4 μήνες και, με βάση τα στοιχεία που θα συλλέξουμε, θα ορίσουμε την περιοχή (της γεώτρησης)», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι τα Τουρκικά Πετρέλαια έχουν καταστεί ένας ισχυρός παίκτης στην περιοχή, στον τομέα των ερευνών και των γεωτρήσεων.

Συνομιλίες με Αλγερία

Ο Φατίχ Ντονμέζ αποκάλυψε, επίσης, ότι πριν από τον κορονοϊό η Τουρκία είχε συμφωνήσει στην διενέργεια κοινής προγραμματισμένης δραστηριότητας με την Αλγερία –την οποία δεν αναφέρει- στην ανατ. Μεσόγειο και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο συνεχίζει την γεώτρησή του στο τεμάχιο Σελτσούκος-1, δυτικά της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα