Φ. Λεβέντης: Αθέτησαν την συμφωνία-Δεν είναι ρόλος μας να ελέγχουμε για τεστ

Λουκέτο βάζουν ξανά οι επιχειρήσεις στον χώρο εστίασης μετά και τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Κλείνει εστίαση, κομμωτήρια, γυμναστήρια – Όλες οι λεπτομέρειες

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνο Λεβέντη, ο οποίος επεσήμανε την απογοήτευση των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.
Αρχικά ανέφερε ότι νιώθουν αδικία και ανησυχία. «Υπάρχει και η αθέτηση της

συμφωνίας που είχαμε, καθώς μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα ξανά κλείσουμε και θα εύρισκαν τον τρόπο έτσι ώστε να λειτουργήσουν σωστά τα πρωτόκολλα».

Πρόσθεσε ότι τα κέντρα αναψυχής εφάρμοζαν με αυστηρότητα το πρωτόκολλο σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας. «Λειτουργούμε σε εξωτερικούς χώρους και είμαστε εύκολος στόχος σε ενδεχόμενο παραβιάσεων».

Τόνισε ότι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο τις ανάλογες αποζημιώσεις, οι οποίες πρέπει να στηρίζουν πραγματικά τα κέντρα αναψυχής για να τα κρατήσουν ζωντανά μέχρι την επαναλειτουργία τους. «Περιμένουμε συνάντηση με το Υπουργείο, για να μπορέσει η κάθε επιχείρηση να πάρει την ανάλογη στήριξη».

Παράλληλα, μίλησε και τους πρόσθετους όρους που έχουν επιβληθεί για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής. «Δεν είναι ο ρόλος μας να ελέγχουμε για rapid τεστ και εμβολιασμούς». Τόνισε ότι κάνουν ήδη αρκετή αστυνόμευση, προσθέτοντας ότι, σε συζήτηση που είχαν με το Πρόεδρο, κατέληξαν ότι δεν ήταν κάτι εφικτό».

Διαβάστε επίσης: Με εμβόλια και τεστ ανοίγουμε ξανά στις 10/5: Δείτε αναλυτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεβέντης, Αθέτησαν, #45Δεν,leventis, athetisan, #45den