Εξηγήσεις για την Πύλα ζητά η Θεοχάρους

Για αναγνώριση του ψευδοκράτους έκανε λόγο η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους με αφορμή την επιχείρηση που έγινε χθες στην Πύλα.

Η κ.Θεοχάρους είπε χαρακτηριστικά ότι «το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία και κατ` επέκταση η κυπριακή Κυβέρνηση προέβησαν σε απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες, οι οποίες συνιστούν αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Σε δηλώσεις την Πέμπτη, στα γραφεία του

Κινήματος, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε αναφορές του Τ/κ συμπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, Χακκί Τζελάλ Ονέν, ότι κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα όσοι λένε ότι η επιχείρηση στην Πύλα δεν ήταν κοινή, κάτι που όπως πρόσθεσε η κ. Θεοχάρους, φαίνεται και από σημερινά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ωστόσο συνέχισε να κλείνει τα μάτια και να τονίζει με δηλώσεις του ότι δεν είχε καμία συνεργασία η Αστυνομία της Κύπρου με την `αστυνομία` του ψευδοκράτους» είπε.

Κάλεσε παράλληλα τον Αρχηγό της Αστυνομίας να πει γιατί δέχτηκε να συνεργαστεί το Σώμα με την ψευδοαστυνομία και ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να παραδεχτεί ότι ήταν κοινή επιχείρηση, να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα