Πλημμύρες στο Παρίσι: Εξετάζουν μερική εκκένωση της πόλης

Συναγερμός στο Παρίσι, όπου η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, λόγω των βροχοπτώσεων ξεπέρασε τα 6 μέτρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, η στάθμη των υδάτων ξεπερνά κατά τόπους το κρίσιμο αυτό ύψος και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται κατά περίπου τρία εκατοστά ανά ώρα, φτάνοντας στα 6,30 έως 6,50 μέτρα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του Σηκουάνα από το 1982.

Η στάθμη αναμένεται να παραμείνει σχεδόν σταθερή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ τα νερά θα αρχίσουν να υποχωρούν με αργούς ρυθμούς στη συνέχεια.

Περισσότεροι από 5.000

άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην κεντρική Γαλλία από το Σαββατοκύριακο, ενώ 19.000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για σοβαρό κλιματικό φαινόμενο, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Ο ίδιος αναμένεται να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, απελευθερώνοντας έκτακτους πόρους για αποκατάσταση.

Φυγαδεύουν τα έργα τέχνης από το Λούβρο

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης 250.000 έργα τέχνης του Λούβρου έχουν πακεταριστεί και μετακινηθεί από τις αποθήκες σε υψηλότερα και ασφαλέστερα επίπεδα. Η Liberation διευκρινίζει ότι πρόκειται για ελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα.

Πηγές: tvxs, gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα