Εξελίξεις και στο Εθνικό Θέατρο: Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός

Την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός. Εναντίον του υποβλήθηκαν καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο  Λιβαθινός παραιτήθηκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπυδαστές εις βάρος του

Το θέμα Λιβαθινού «έσκασε» στη σκιά των συγκλονιστικών αποκαλύψεων σχετικά με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά από μια πρώτη επιστολή

συμπαράστασης των σπουδαστών της δραματικής σχολής του θεάτρου σε όλα θύματα βίας οποιαδήποτε μορφής και της γενικής καταγγελίας ότι και κάποιοι από τους ίδιους έχουν δεχτεί ανάλογες συμπεριφορές, άνοιξε ένας ευρύς διάλογος με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που πιθανόν να υπάρχουν στους κόλπους της. 

Δείτε εδώ: Π. Φοινίρη για Λιγνάδη: "Τον είχα καθηγητή. Ανοιχτός με τη σεξουαλικότητά του"

Οι δεσμοί του με το Εθνικό Θέατρο είναι μακροχρόνιοι και ισχυροί. Το 2001 ανέλαβε το τιμόνι της της Πειραματικής του Σκηνής όπου παρέμεινε για έξι ολόκληρα χρόνια επιτελώντας σημαντικό έργο με αποκορύφωμα την ίδρυση της Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας Θεάτρου. Το εργαστήριο αυτό αποτέλεσε το φυτώριο της νέας γενιάς Ελλήνων σκηνοθετών.

Παράλληλα, διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατά την περίοδο 2015 – 2019 οπότε και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίζοντας όμως να διδάσκει στην δραματική σχολή.

Πηγές: protothema.gr/cnn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα