Έξαρση κρουσμάτων - Τι είπε ο Χατζηπαντέλα για τις μάσκες

Έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του ενώ παράλληλα είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της υποχρέωσης για χρήση μάσκας. Ο κύριος Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι μετά την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλειών, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των ελέγχων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ληφθεί απόφαση για διενέργεια εργαστηριακών

εξετάσεων σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού.

Η Κύπρος, διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηπαντέλα, «λαμβάνει όλα τα μέτρα όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν εφησυχάζει. Μελετά τα δεδομένα καθημερινά και αν πρέπει να λάβουμε μέτρα, θα τα λάβουμε».

Ο κ. Χατζηπαντέλα απαντούσε σε ερώτηση για την αύξηση κρουσμάτων και το ενδεχόμενο επαναφοράς της χρήσης μάσκας, κατά την προσέλευσή του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

«Αύξηση των κρουσμάτων δεν έχουμε μόνο στη χώρα μας. Έχουμε και σε άλλες χώρες της ΕΕ, έχουμε και στο Ισραήλ», είπε, προσθέτοντας ότι «το συζητήσαμε χθες με τον Ισραηλινό ομόλογό μου».

Πηγή: riknews.com / ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα