Έξαλλοι Τούρκοι Αξιωματούχοι απαντούν με βρισιές σε εξώφυλλο Charlie Hebdo

Έντονες είναι οι αντιδράσεις Τούρκων Αξιωματούχων για το αυριανό πρωτοσέλιδο του γαλλικού περιοδικού σατιρικού περιεχομένου, Charlie Hebdo.

Πρωταγωνιστής του εξώφυλλου του περιοδικού είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κάτω από το ρούχο είναι γυμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί "Ωωω ο Προφήτης!". Μάλιστα, η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει "ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στα απόκρυφά του, είναι αστείος".

Διαβάστε επίσης: Charlie Hebdo:

Διακωμωδεί τον Ερντογάν στο νέο του τεύχος


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, μετάφρασε την αντίδρασή του σε βρισιές κατά του περιοδικού.


Συγκεκριμένα αποκάλεσε στα γαλλικά τους εκδότες του  περιοδικού, «Μπάσταρδους» και «γιους των σκύλων».


Από την άλλη ο Διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκίας, έγραψε:  «η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo  μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους της.Και πάλι, οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ισλαμοφοβικές και αντισημιτικές υποκινήσεις δεν θα μπορέσουν να μας προκαλέσουν. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στον εκφοβισμό και τις προκλήσεις σας βάσει της αντιληπτής σας θυματοποίησης».

French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President. We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) October 27, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα