Εξαφάνιση Μαντλίν: Θα λυθεί τους ερχόμενους μήνες, λέει Γερμανός εισαγγελέας

Εντός των επόμενων μηνών ενδέχεται να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, λέει ο Γερμανός εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση του κοριτσιού που χάθηκε πριν από 14 χρόνια (το Μάιο του 2007) στην Πορτογαλία.

Ο Χανς Κρίστιαν Γουόλτερς έκανε γνωστό ότι η διερεύνηση βαίνει καλώς με την εξέταση μαρτύρων, αφού η ανάκριση ενός εκ των υπόπτων να έχει ήδη δρομολογηθεί για το τέλος της έρευνας. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό θα πάρει αρκετούς μήνες.

Ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν

Μπρίκνερ, μπήκε στο στόχαστρο πέρυσι, όταν έγινε γνωστό ότι το 2007 ζούσε σε ένα βανάκι κοντά στο σημείο της εξαφάνισης του, 3χρονου τότε, κοριτσιού. Ο ίδιος σήμερα εκτίει επταετή ποινή στη Γερμανία, έπειτα από καταδικαστική απόφαση για βιασμό. Πέρυσι οι γερμανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου για πρώτη φορά βλέπαμε ως βασικό ύποπτο, τον παιδόφιλο.

Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι εξαφανίστηκε ενόσω ήταν σε διακοπές στην Πορτογαλία με την οικογένειά του, ενώ η υπόθεση θεωρείται μια από τις πολυσυζητημένες εξαφανίσεις στα χρονικά, διεθνώς.

Σημειώνεται δε, ότι οι πορτογαλικές Αρχές «έκλεισαν» τις έρευνές τους τον Ιούλιο του 2008, ωστόσο οι γονείς της Μαντλίν συνέχισαν έκτοτε να την αναζητούν, συνεργαζόμενοι με ιδιωτικούς ντετέκτιβ. Η Scotland Yard ξεκίνησε τη δική της έρευνα (Επιχείρηση Grange) το 2011, με τις σχετικές έρευνες να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Πέρσι, επιστολή της γερμανικής εισαγγελίας εστάλη στους γονείς, με την οποία τους γνωστοποιούσαν ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

«Υπάρχουν ελπίδες, έστω λίγες»

Τον περασμένο μήνα, οι γονείς της Μαντλίν δήλωσαν ότι «υπάρχουν ελπίδες, έστω λίγες» να δουν ξανά την κόρη τους, μετρώντας την 14η επέτειο από την εξαφάνισή της.

Ακόμη, με μήνυμά τους μέσω internet, δήλωσαν ότι η φετινή επέτειος ήταν ακόμη πιο οδυνηρή γι’ αυτούς, δεδομένου ότι υπό άλλες συνθήκες θα γιόρταζαν τα 18α γενέθλια της κόρης τους.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση Μαντλίν: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τον Γερμανό παιδόφιλο

Πηγή: ΕΡΤ/Daily Mail 

Keywords
Τυχαία Θέματα