Έβρος: Νέα ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών (Live video)

Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα και πάλι στις Καστανιές του Έβρου νωρίτερα οπού οι δυνάμεις της  ΕΛΑΣ προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης που βρίσκονται στο σημείο, οι μετανάστες βρίζουν πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαιτέρως αποπνικτική καθώς στο σημείο έχουν ανάψει φωτιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην περιοχή βρίσκονται

τουλάχιστον 3.000 με 4.000 μετανάστες.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σε εξαιρετικά αποφασιστικό τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη επίθεση παραβίασης των συνόρων μας». Οπως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν την περιοχή είπε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Οπως είπε στον Εβρο στέλνονται επιπλέον δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του στρατού, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου. Από σήμερα θα περιπολούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού.«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Ο Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Σύρους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, τεταμένη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην Ευρώπη.

Δείτε ζωντανή εικόνα:

Πηγή: skai.gr, iefimerida

Keywords
Τυχαία Θέματα