Ευρωπαϊκό έργο για αναβάθμιση του συστήματος μαθητείας

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο Capacity Building for Intermediary Organisations through e-learning - EAPPREN, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA3) και έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2016. Το EAPPREN είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ δέκα εταίρων οργανισμών από οκτώ διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του συστήματος μαθητείας στις χώρες-εταίρους.

Τι

είναι το έργο EAPPREN;

Σε πολλές χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, η τρέχουσα νομοθετική μεταρρύθμιση μετακινεί το σύστημα μαθητείας από ένα σύστημα 100% με βάση το σχολείο προς ένα σύστημα που βασίζεται σε εταιρεία. Ωστόσο, ούτε οι ενδιάμεσοι οργανισμοί ούτε οι εταιρείες είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή.

Το έργο EAPPREN στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητας των ενδιάμεσων οργανισμών για την υποστήριξη της μαθητείας, μέσω της οργάνωσης διαδικτυακών μαθημάτων (e-learning). Οι ενδιάμεσοι οργανισμοί πρόκειται να προσδιορίσουν τις 30 καλύτερες πρακτικές που θα μπορούσαν να αναπαράγονται στις χώρες τους και να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των αναγκών κατάρτισης του προσωπικού που εργάζεται, στους ενδιάμεσους οργανισμούς από τη μία πλευρά και των μεντόρων/προσωπικού που εργάζεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), από την άλλη. Με βάση αυτή την έρευνα, η κοινοπραξία θα αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό διαδικτυακής μάθησης (e-learning) και στη συνέχεια να οργανώσει μαθήματα διαδικτυακής μάθησης σε ενδιάμεσους οργανισμούς στις χώρες των εταίρων, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινοπραξία του έργου

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς επίσης και οργανισμοί επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Συγκεκριμένα, από την Κύπρο, εκτός από την Eurosuccess Consulting συμμετέχει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, από Ελλάδα ο οργανισμός Action Synergy και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σλοβενίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντόμπριτς (Βουλγαρία), ο οργανισμός EFVET (Ολλανδία), ο οργανισμός Fundación General Universidad de Granada – Empresa (Ισπανία), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λετονίας, και το Βόρειο Επιμελητήριο του Στσέτσιν (Πολωνία). Η κοινοπραξία συγκεντρώνει εταίρους από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι, με την εκτενή εμπειρία και δικτύωση που έχουν, θα αξιοποιήσουν στο έπακρον τα προϊόντα του καινοτόμου αυτού έργου.

Δεύτερη συνάντηση εταίρων στη Λεμεσό, Κύπρος

Στις 25 και 26 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Ajax, στη Λεμεσό. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την επικείμενη ολοκλήρωση της έρευνας για τον εντοπισμό των αναγκών κατάρτισης του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε ενδιάμεσους οργανισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε η πρόοδος σχετικά με τα υπόλοιπα παραδοτέα του έργου, καθώς και η πορεία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί από την κοινοπραξία για την υλοποίηση τους.

Επικείμενες ενέργειες και τρίτη συνάντηση εταίρων

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που έλαβε χώρα σε όλες τις χώρες της κοινοπραξίας, θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό διαδικτυακής μάθησης (e-learning) το οποίο θα αποτελείται από διάφορες ενότητες.

Η πρόοδος του εν λόγω παραδοτέου θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση εταίρων του έργου, η οποία θα λάβει χώρα στη Γρανάδα της Ισπανίας μεταξύ 16 και 17 Νοεμβρίου 2017.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο EAPPREN μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.eappren.eu ή να επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή μέσω email στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα