Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και έναρξη «LIFE- FOODprint»

Η εβδομάδα 21 – 29 Νοεμβρίου 2020 έχει καθοριστεί ως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων. Σκοπός της εβδομάδας αυτής είναι η προβολή και υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, ως ο συντονιστής της Εβδομάδας στην Κύπρο, θα υλοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία η οποία θα περιλαμβάνει φιλμάκι το οποίο θα διοχετευθεί μέσω των τηλεοπτικών σταθμών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ηχητικό

σποτ, το οποίο θα διοχετευθεί μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών και αφίσας η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος και άλλων φορέων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε πινακίδες στους δρόμους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα στις 26/11/2020 με τη συμμετοχή δικαιούχων από τα προγράμματα LIFE.

Στην Κύπρο, υλοποιείται από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι τον Απρίλιο 2023 το έργο «LIFE – FOODprint» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα διαχείρισης και μείωσης των οργανικών αποβλήτων.Το έργο «LIFE – FOODprint» απευθύνεται κυρίως σε (α) επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων (εστιατόρια, catering, υπεραγορές κλπ.) και τουρισμού (ξενοδοχεία κλπ.) και, (β) καταναλωτές και νοικοκυριά της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις όπως εκστρατείες ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους φορείς, εκπαιδεύσεις, δημιουργία ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού κ.α. Επιπλέον, σημαντικό κομμάτι του έργου θα αποτελεί η δημιουργία ενός «Δικτύου συνεργασίας – Collaboration network» με στόχο την πιλοτική υλοποίηση ενός προγράμματος δωρεάς τροφίμων μέσω της συνεργασίας των επιχειρήσεων και κοινωνικών φορέων όπως Τοπικών Αρχών, ΜΚΟ κ.ο.κ.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το έργο «LIFE – FOODprint» ακολουθήστε το έργο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης @foodprintcy ή επικοινωνήστε απευθείας μέσω του email[email protected].

Για εγγραφή στην ημερίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος: https://rb.gy/fpnu8q 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων: https://ewwr.eu/
 

Keywords
Τυχαία Θέματα