Εβραϊκές πιέσεις σε Μπάιντεν για άρση εμπάργκο όπλων σε Κύπρο

ρχές Ιουλίου ο αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, και συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Jewish Institute for National Security

of America (JINSA), Michael Makovsky, καθώς και εκπροσώπους του εβραϊκού ινστιτούτου. Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, «ανταλλάξαμε απόψεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο και στη Μεσόγειο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και για θέματα στρατηγικής, δυνατοτήτων και συνεργασιών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Makovsky συναντήθηκε στο παρελθόν και με τον Κύπριο Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη. Έχει σημασία πως πριν από λίγες μέρες το JINSA δημοσίευσε μια εκτεταμένη ανάλυση που υπογράφει ο Ari Cicurel, στην οποία τονίζεται η ανάγκη άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την ΚΔ από την Κυβέρνηση Μπάιντεν. Στην ανάλυση, με τίτλο «Η Κύπρος ικανοποιεί τις νομικές απαιτήσεις των ΗΠΑ για εξαγωγές όπλων», σημειώνεται πως μια σειρά από οικονομικές-νομικές απαιτήσεις καθώς και δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ κατά του ελλιμενισμού ρωσικών πολεμικών πλοίων, έχουν πλέον ικανοποιηθεί και η Ουάσινγκτον οφείλει να ανάψει το πράσινο φως για πώληση αμερικανικών όπλων στην ΚΔ.

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή 

➡️ Ανάλυση @jinsadc για εξαγωγές αμερικανικών όπλων στην Κύπρο
➡️ Οι νομικές προϋποθέσεις
➡️ Πώς πρέπει να κινηθούν οι ΗΠΑ

⏩ Διαβάστε στη «Σημερινή» | Του @PoulladosM
https://t.co/d7PtgNQtTH

— η σημερινή (@simerini_news) July 27, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα