Εβδομάδα διεργασιών για το Κυπριακό

Εβδομάδα διεργασιών για το Κυπριακό ενόψει και της άφιξης του Ειδικού Συμβούλιου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο κ. Έιντε επιστρέφει τη Δευτέρα 4 Μαϊου στην Κύπρο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί κοινή, κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα

που αφορούν στο Κυπριακό, όπως η διαπραγματευτική διαδικασία. Θα γίνει ανοικτή συζήτηση, όμως, όχι διαπραγμάτευση, είπε χαρακτηριστικά.

Η Λευκωσία σταθμίζει προσεκτικά τα δεδομένα που δημιουργεί η εκλογή του Μ. Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, ενώ αναμένει και εξ ιδίας να λάβει γνώση των προθέσεων του Τ/κ ηγέτη, στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Την ίδια ώρα, τηρεί στάση… αναμονής και όσον αφορά την αναμενόμενη μετάβαση του κ. Ακιντζί στην Άγκυρα, όπου θα έχει επαφές με την τουρκική ηγεσία, η οποία, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και παρασκηνιακά, έχει καταστήσει σαφές ότι το κλειδί των αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση και επίλυση του Κυπριακού το κρατά η ίδια.

Αρμόδια πηγή, ερωτηθείσα από τη «Σ» όσον αφορά τις συντελούμενες διεργασίες για καθορισμό συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, επισήμανε ότι προσώρας δεν υπάρχει οτιδήποτε καθορισμένο, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες για την πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί θα δρομολογηθούν με την άφιξη του Έσπεν Μπαρθ Άιντα στην Κύπρο, αρχές Μαΐου, όπου θα έχει συναντήσεις (4-8 τρέχοντος) με τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα