Εβδομάδα αποτίμησης για το Κυπριακό

Εβδομάδα αποτίμησης και αξιολόγησης των εξελίξεων στο Κυπριακό μετά το ναυάγιο της διάσκεψης της Ελβετίας αρχίζει από σήμερα με την άφιξη στην Κύπρο του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, ο οποίος θα παρακαθήσει αύριο σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με στόχο το συντονισμό των επόμενων κινήσεων Λευκωσίας και Αθήνας.

Ο

Έλληνας ΥΠΕΞ θα φθάσει απόψε στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Σήμερα Δευτέρα στις 9:30 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο στην οποία η πολιτική ηγεσία αναμένεται να καταθέσει τις θέσεις της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για όλες τις εξελίξεις και την πορείας του Κυπριακού μέχρι και το Κραν Μοντανά.

Αύριο Τρίτη επίσης ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ελίζαμπεθ Σπέχαρτ θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 24 Ιουλίου υιοθέτησης του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στη Νέα Υόρκη για επαφές με μέλη του συμβουλίου ασφαλείας μεταβαίνει ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα