ΕΤΥΚ: Η ΟΕΒ να μην δείχνει εμπάθεια για τους υπαλλήλους

Αντί η ΟΕΒ, να δείχνει με την κάθε ευκαιρία, την εμπάθειά της για τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει υποχρέωση να καλέσει το μέλος της (Τράπεζα Κύπρου) να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την ΕΤΥΚ και να σεβαστεί τους εργασιακούς θεσμούς, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΤΥΚ.

Αναφέρει επίσης ότι «αν πράγματι η ΟΕΒ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της εργοδοσίας (Σύνδεσμος Τραπεζών) ανησυχούν για τη

διατάραξη της εργατικής ειρήνης, τότε είναι ξεκάθαρο στο που πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους και να υποδείξουν στην Τράπεζα Κύπρου να τηρεί τις υφιστάμενες συμφωνίες και να σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η ΟΕΒ παραπληροφορεί την κοινή γνώμη αναφέροντας ότι η ΕΤΥΚ διαταράσσει την εργατική ειρήνη και ερωτά την Ομοσπονδία κατά πόσο «γνωρίζει ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν παραχώρησε την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ».

«Έχει υποχρέωση η Τράπεζα Κύπρου, με βάση τις υφιστάμενες συμφωνίες, τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και το νόμο να παραχωρήσει στο προσωπικό την ΑΤΑ και την ετήσια προσαύξηση. Έχει υποχρέωση να τηρήσει την πρόνοια των συμφωνιών για την Οργανική Διάρθρωση της Τράπεζας», αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Προσθέτει ότι αν πράγματι η ΟΕΒ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της εργοδοσίας (Σύνδεσμος Τραπεζών) ανησυχούν για τη διατάραξη της εργατικής ειρήνης, τότε είναι ξεκάθαρο στο που πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους και να υποδείξουν στην Τράπεζα Κύπρου να τηρεί τις υφιστάμενες συμφωνίες και να σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς.

Επιπλέον, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου, θα πρέπει επίσης να αξιολογήσει σοβαρά τα ξεκάθαρα μηνύματα που έχουν στείλει οι συνάδελφοι μέσα από τις χθεσινές Επαρχιακές Συνελεύσεις.

Προσθέτει ότι «ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός η λήψη μέτρων, σε αυτά δυστυχώς μας σπρώχνει η προκλητική στάση της Τράπεζας και των εκπροσώπων της».

Τέλος, η ΕΤΥΚ εύχεται ότι, «έστω και την υστάτη, η Τράπεζα Κύπρου, θα διαφοροποιήσει τη στάση της και θα τηρήσει τις υφιστάμενες συμφωνίες, αποφεύγοντας άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα