Έτσι σχεδιάζαν να κρύψουν το χρηματοκιβώτιο - Αποκαλυπτικοί διάλογοι μοναχών

Tις μηχανορραφίες των μοναχών της Μονής Αββακούν  για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίαζαν να κρύψουν το χρηματοκιβώτιο υπό τον φόβο εφόδου από την Μητρόπολη Ταμασσού φέρνει στο φως ο Reporter.

Συγκεκριμένα  στο φως της δημοσιότητας  έρχονται οι διάλογοι έτσι όπως καταγράφονται από συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται πλέον ενώπιον της Αστυνομίας, αλλά και της Ιεράς Συνόδου.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Αρχίζει το συνοδικό Δικαστήριο - Στη σκιά φοβερών αποκαλύψεων

Η συζήτηση γίνεται μεταξύ 2 μοναχών και μιας γυναίκας που ψάχνουν ουσιαστικά να βρουν κρυψώνα για το χρηματοκιβώτιο για να το προφυλάξουν από κλέφτες αλλά «και από τον Ταμασσού».

Οι επιλογές που ακούγονται είναι να μεταφερθούν στον Λυθροδόντα, να κρυφτούν στο έδαφος, στην αποθήκη με πλυντήρια και στη βεράντα των κελίων.

Ακολουθεί η ιδέα να κρυφτούν τα χρήματα σε ερμάρι που θα κλειδώνει, ωστόσο επανέρχεται η ιδέα να κρυφτεί στο έδαφος και να καλυφθεί με μπετόν.

Στην συνέχεια εκφράζονται οι ανησυχίες για τυχών έφοδο του Μητροπολίτη Ταμασού για εντοπισμό των χρημάτων, όταν οι δύο μοναχοί θα βρίσκονταν για ταξίδι εκτός Κύπρου. Μάλιστα στο σημείο αυτό υπάρχουν αμφιβολίες για την στάση που θα τηρούσε άλλος μοναχός και ακούγεται η φράση «θα σιέσει πάνω του».

Στους διαλόγους έτσι όπως καταγράφονται σε βίντεο, ένας εκ των μοναχών εισηγείται να μεταφερθεί το χρηματοκιβώτιο στον Λυθροδόντα, ιδέα που απορρίπτεται από άλλο μοναχό και επανέρχεται η ιδέα  όπως το χρηματοκιβώτιο  κρυφτεί στο έδαφος. 

Ακούγονται επίσης εισηγήσεις να «σπάσει πλακάκια», για να κρυφτούν τα χρήματα στην αποθήκη με τα πλυντήρια.

Μια άλλη ιδέα που ακούγεται είναι να τοποθετηθούν τα χρήματα στην βεράντα των κελιών αλλά εκεί φαίνεται πως δεν θα χωρούσε.

«Όχι στη μάνα μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα