Έτσι (δεν) πάει ΓΣΠ η Ανόρθωση

Το πρώτο τέρμα του Ρενάτο Μαργκάσα με τη φανέλα της χάρισε στην Ανόρθωση την πρώτη νίκη έπειτα από δύο εκτός έδρας στραβοπατήματα (1-2 από Δόξα, 1-1 με Ερμή), ενώ η «Κυρία» κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος (σ.σ. προηγούμενη φορά στο εντός έδρας 1-0 επί της ΑΕΚ).

Οι τρεις βαθμοί και το μηδέν παθητικό συνέθεσαν την ουσία, την οποία κρατά από τη χθεσινή αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά συνάμα και το «καύσιμό» της εν όψει του ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ,

στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Ανόρθωσης μέσα στο 2020.

Κόντρα στη σαφώς πιο καταπονημένη Πάφο (σ.σ. τέταρτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στον Δεκέμβριο, τρίτο συναπτό ντέρμπι μέσα σε εννέα ημέρες) η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε (ξανά) ελλείψεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Στα μετόπισθεν το μηδέν διατηρήθηκε χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Λόρια και την αστοχία των φιλοξενουμένων, ενώ μπροστά σπατάλησε μισή ντουζίνα ευκαιρίες, πριν βρει το γκολ της νίκης.

Απέναντι σε μια Ομόνοια που -χάρη σε τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (και εσχάτως τρεις συναπτές στο πρωτάθλημα)- ευρίσκεται σε καλύτερη φόρμα και ψυχολογική κατάσταση, είναι προφανές πως η «Κυρία» χρειάζεται να εμφανιστεί και πιο συμπαγής και πιο αποτελεσματική απ’ ό,τι μέχρι στιγμής.

Μένει να αποδειχθεί, αν οι επιστροφές παικτών και η πίεση, που δεδομένα βαραίνει περισσότερο τον αντίπαλο, θα είναι αρκετά για μια βελτιωμένη εικόνα και ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα