Έτσι «αποχαιρέτησαν» τον Γιώργο Μαυρογένη κόμματα και αρχηγοί

Με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο twitter αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Μαυρογένη κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Γ. Μαυρογένης υπήρξε ο πατριάρχης της πολιτικής γελοιογραφίας στον τόπο μας, καυστικός δημοσιογράφος, εμπνευσμένος γλυπτής, εκφραστικός ζωγράφος και σημαντικός σκηνογράφος.

ΔΗΣΥ: Ο Γιώργος Μαυρογένης ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα

Ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια

για το θάνατο του καλλιτέχνη γελοιογράφου και δημοσιογράφου Γιώργου Μαυρογένη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γιώργος Μαυρογένης ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα, αφήνοντας το αποτύπωμά του πέραν της δημοσιογραφίας και της γελοιογραφίας, στη γλυπτική, στη ζωγραφική και στο θέατρο μεταξύ άλλων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Μαυρογένη στους οικείους και στην οικογένειά του”.

ΑΚΕΛ: Ένας από τους πιο πετυχημένους γελοιογράφους της Κύπρου

Το ΑΚΕΛ σημειώνει:

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, γελοιογράφου, ζωγράφου και γλύπτη Γιώργου Μαυρογένη ο οποίος έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου. Ο Γιώργος Μαυρογένης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους γελοιογράφους της Κύπρου, ένα μοναδικό και ξεχωριστό ταλέντο, ένας πραγματικά δάσκαλος που ενέπνευσε πολλούς νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Υπήρξε ο εκδότης της μοναδικής εβδομαδιαίας «Σατιρικής Επιθεώρησης».

Πολύ σημαντική η σχέση του με το ΑΚΕΛ και ευρύτερα το Λαϊκό Κίνημα, ενώ πάρα πολλές καλλιτεχνικές του δημιουργίες χρησιμοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις και δράσεις του Κόμματος μας. Ο Γιώργος Μαυρογένης είναι και ο σχεδιαστής του εμβλήματος του ΑΚΕΛ. Για την συνολική του προσφορά στον Πολιτισμό τιμήθηκε το 2001 με το «Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Τεύκρος Ανθίας και Θοδόσης Πιερίδης».

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του Γιώργου Μαυρογένη.

Νικόλας Παπαδόπουλος: Eμπνευσμένο χιούμορ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έγραψε στο twitter: «Ο Γιώργος Μαυρογένης καυτηρίασε με τα σκίτσα και τις δημιουργίες του τη σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας, εκφράζοντας, με το εμπνευσμένο χιούμορ του, το αίσθημα του λαού μας, για πρόσωπα, γεγονότα και διαχρονικά προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας. Αιωνία η μνήμη του».

ΕΔΕΚ: Ξεχώριζε για το ήθος και το ταλέντο του

«Η ΕΔΕΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Μαυρογένη ο οποίος ξεχώριζε για το ήθος και το ταλέντο του στη δημοσιογραφία, στις τέχνες και ειδικότερα στη γελοιογραφία. Η ΕΔΕΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Περδίκης: Όσο ζω θα θυμούμαι τα μακριά απογεύματα των συζητήσεων μας

Ο πρόεδρος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγραψε στο twitter: «Μεγάλη θλίψη. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ένας μεγάλος καλλιτέχνης γνήσιος πατριώτης και φλογερός δημοκράτης, ο Γιώργος Μαυρογενης εγκατέλειψε τον μάταιο αυτό κόσμο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Όσο ζω θα θυμούμαι τα μακριά απογεύματα των συζητήσεων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα