Έτσι αναβαθμίζεται η Παναγιά – Έργο 850 χιλιάδων ευρώ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στον κεντρικό πυρήνα της κοινότητας Παναγιάς , σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Το έργο της τάξης των 850 χιλ. ευρώ είναι συγχρηματοδοτούμενο με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο που αφορά μήκος περί τα δύο χιλιόμετρα αναβαθμίζει τον πυρήνα της Παναγιάς, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο των εργασιών γίνεται

λιθόστρωση στους δρόμους και βελτίωση των προσόψεων των περιφράξεων και οικιών.

Επιπρόσθετα το συγκεκριμένο έργο προχωρεί στην σύνδεση των χώρων ενδιαφέροντος όπως είναι το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄. και το Μουσείο Μακαρίου ( η παλιά οικία του Μακαρίου).

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως στην κοινότητα της Παναγιάς τα τελευταία έτη δεν έγιναν σημαντικά έργα σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο έργο βάση του οποίου θα αναβαθμιστεί ο κεντρικός πυρήνας της κοινότητας είναι υποβοηθητικό για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Ήδη συνέχισε, 6 χιλ. επισκέπτες , επισκέπτονται ετησίως την ιστορική κοινότητα της Παναγιάς για το Μουσείο του Μακαρίου.

Το έργο είπε η κ. Λάμπρου αν και είναι αυτοτελή υπάρχει προοπτική για συνέχιση ακόμη ενός μέρους μέσα στα πλαίσια των ετήσιων κρατικών προϋπολογισμών.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου η Παναγιά διαθέτει και αριθμό Οινοποιείων που προσελκύουν κόσμο και αναμένεται πως το έργο αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας .

Keywords
Τυχαία Θέματα