Έτοιμοι ν' αγγίξουν τον τίτλο

ΑΠΟΕΛ
Για το μεγαλύτερο βήμα προετοιμάζονται οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν, ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο «Τσίρειο»

Κόντρα στην Ομόνοια, η νίκη του ΑΠΟΕΛ χαρακτηρίστηκε «μισός τίτλος» από τους ανθρώπους της ομάδας. Στο αυριανό παιγνίδι με τον Απόλλωνα στο «Τσίρειο», αν η ομάδα του Κρίστιανσεν καταφέρει να δραπετεύσει με το τρίποντο, τότε η κατάσταση θα είναι μη ανατρέψιμη, ειδικά αν ευνοήσει και το αποτέλεσμα της ΑΕΚ που αντιμετωπίζει σήμερα την Ανόρθωση.

Με

τη διαφορά στους επτά και εννέα βαθμούς αντίστοιχα από τις δύο επόμενες ομάδες που ακολουθούν, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, κουμάντο κάνει ο ΑΠΟΕΛ. Όλα εξαρτώνται από τα πόδια των δικών του ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προετοιμάζονται για το αυριανό ντέρμπι, με μοναδικό σκεπτικό να κάνουν το μεγαλύτερο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η νίκη επί της αιώνιας αντιπάλου, αν και δεν συνοδεύτηκε με ποιοτικό ποδόσφαιρο, επανέφερε την ηρεμία και το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και, πλέον, πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη Λεμεσό. Πάντως εύκολο δεν θα είναι και φαίνεται από τα δύο αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, καθώς ο ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε την ομάδα της Λεμεσού. Και ο βαθμός δυσκολίας του αυριανού αγώνα γίνεται μεγαλύτερος, αφού τα αγωνιστικά προβλήματα αυξήθηκαν.

Πέραν των μόνιμων τραυματιών Εφραίμ και Βινίσιους, η τεχνική ηγεσία δεν υπολογίζει στην παρουσία του Μερκή, που αποχώρησε τραυματίας από το αιώνιο ντέρμπι, ενώ αμφίβολες είναι οι συμμετοχές των Αλωνεύτη και Εμπεσίλιο. Από την άλλη, επιστρέφει στις επιλογές ο Γιάννης Γιαννιώτας που εξέτισε την ποινή του και το πιθανότερο είναι να πάρει φανέλα βασικού.

Στα της ενδεκάδας, για ακόμα μια φορά ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν φανέρωσε τις σκέψεις του. Η προετοιμασία των παικτών είναι πολύ σύντομη, καθώς άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα. Η λογική λέει πως η διάταξη της ομάδας θα παραμείνει ίδια, ωστόσο αναμένεται να προκύψουν ορισμένες αλλαγές προσώπων.

Ο Αστίθ θα πάρει τη θέση του τραυματία Μερκή, ενώ ο Γιαννιώτας τη θέση του Εμπεσίλιο. Απ’ εκεί και πέρα, οι άλλες εννέα θέσεις θα καλυφθούν από τους Βάτερμαν, Λάγο, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας, Μπερτόλιο, Βάντερ και Σωτηρίου.

Τα 1.300 εισιτήρια που αναλογούν στους φίλους του ΑΠΟΕΛ για το αυριανό παιγνίδι είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες της προπώλησης. Τόσος θα είναι ο αριθμός των πορτοκαλί στις κερκίδες του γηπέδου της Λεμεσού το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Συνεχίζονται τα σενάρια για Πιέρο
Τελειωμό δεν έχουν τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό που θέλουν αρκετές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Πιέρου Σωτηρίου. Το τελευταίο εμπλέκει στο παιγνίδι και την Κοπεγχάγη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η πρωταθλήτρια Δανίας ετοιμάζει μπάσιμο για τον 24χρονο επιθετικό, τον οποίο παρακολούθησαν αρκετές φορές στα ευρωπαϊκά παιγνίδια και ειδικά στα δύο ματς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα, ο Πιέρος είχε σκοράρει στον αγώνα του ΓΣΠ. Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν ομάδες από την Αγγλία, τη Γερμανία και φυσικά από την Ελλάδα να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα