Έτοιμοι να δώσουν τα χέρια εκπαιδευτικοί και ΜΕΠΕΥ

Επίσημη συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, εκπαιδευτικές οργανώσεις, -ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, και Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ).

Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι, αντιπαραθέσεις και συνεχείς διαβουλεύσεις, οι δύο πλευρές χαλαρώνουν τα σχοινιά με στόχο να δώσουν τα χέρια στα εργασιακά ζητήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την 4η Ιουλίου.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και

ΟΛΤΕΚ, δυο βδομάδες πριν, μετέφεραν στα συλλογικά τους όργανα την προφορική πρόταση που έφερε ενώπιόν τους η Επιτροπή. Πρόταση η οποία πέρασε ομόφωνα από ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ενώ η οργάνωση των δασκάλων (ΠΟΕΔ) είχε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ζητώντας διαβεβαίωση για το ζήτημα του Υπεύθυνου Τμήματος.

Οι ανησυχίες που προέκυψαν από την προφορική πρόταση, φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, να ξεπεράστηκαν και αυτό που αναμένεται σήμερα είναι εφόσον δοθεί στους εμπλεκόμενους επίσημη πρόταση που να περιέχει όσα συμφωνήθηκαν προφορικά, η συνάντηση μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι, συντεχνιακές πηγές ανέφεραν στο Sigmalive ότι η προφορική πρόταση που δόθηκε από την ΜΕΠΕΥ, περιέχει τα εξής:

Βιολογικός παράγοντας: Δόθηκαν πίσω οι ώρες της πρώτης και δεύτερης φάσης μείωσης των ωρών διδασκαλίας, εκτός από την τρίτη φάση μείωσης ωρών, η οποία, αντί να γίνεται στα 20 χρόνια, θα γίνεται στα 21 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής: Επιστροφή στις 14 περιόδους κατά την προαγωγή του Βοηθού Διευθυντή, ενώ η επόμενη μείωση θα πραγματοποιηθεί πέντε χρόνια μετά, στις 12 ώρες, με τη μείωση στις 10 ώρες να γίνεται στα 11 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής Α΄: Η μείωση των ωρών στους Βοηθούς Διευθυντές Α΄ θα γίνεται στις 9 ώρες με την προαγωγή τους.

Υπεύθυνος Τμήματος: Δίδονται πίσω οι δύο ώρες Υπεύθυνου Τμήματος, οι οποίες είχαν καταργηθεί με την απόφαση του Υπουργικού, ωστόσο θα ισχύουν για τμήματα με περισσότερους από 13 μαθητές.

Όσον αφορά τον Συνδικαλιστικό χρόνο, από το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί ο χρόνος σε πρόεδρο και γενικό γραμματέα της οργάνωσης. Στην απόφασή της, η ΜΕΠΕΥ δίδει πίσω τον συνδικαλιστικό χρόνο με την αποκοπή του 15% αυτού.

Σχέδιο Αφυπηρέτησης: Όπως ισχύει για όλους όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

Το ζήτημα που παραμένει μετέωρο, στα όσα συζητήθηκαν μέχρι στιγμής, είναι το Ταμείο Προνοίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα