Ετοιμάζονται τα οδοφράγματα για το νέο άνοιγμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Άρχισαν οι ετοιμασίες για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων για την Παρασκευή 4 Ιουνίου, μετά και τη συμφωνία Νίκου Αναστασιάδη-Ερσίν Τατάρ.

Στα σημεία διέλευσης θα πρέπει να προσκομίζεται αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία για άνοιγμα των οδοφραγμάτων την Παρασκευή


 

Η

Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση κάθε δύο εβδομάδες και θα καθορίζει το κατάλληλο επίπεδο που πρέπει να εφαρμόζεται στα σημεία διέλευσης τα οποία καθορίζονται ως:

Επίπεδο 1 (Πράσινο)

Χωρίς περιορισμούς

Επίπεδο 2 (Πορτοκαλί)

Αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών

Επίπεδο 3 (Βαθύ Κόκκινο)

Γενικός πληθυσμός: Κλειστά

Διελεύσεις για σκοπούς υγείας: αρνητικό PCR 72 ωρών

Διελεύσεις για σκοπούς εργασίας, εκπαίδευσης, που σχετίζονται με διαμονή: αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών

Όπως ανακοινώθηκε τα μέτρα των επιπέδων 1 και 2 θα ισχύουν σε όλες τις κατηγορίες πολιτών, με επιστροφή της κατάστασης στο status quo πριν την εκδήλωση της πανδημίας COVID-19, περιλαμβανομένων των υπηκόων τρίτων χωρών. Σημειώνεται ότι τα μέτρα που θα ισχύουν για άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι υπό μελέτη και θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

 
Αν υπάρξει έξαρση θετικών περιστατικών σε μια ή και τις δύο πλευρές, τότε μέσω της Τεχνικής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων και από τις δύο πλευρές, τα στοιχεία θα αξιολογηθούν και αν δικαιολογούν αλλαγή, οι απαιτήσεις του πιο ψηλού επιπέδου θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως». Υπό τις τρέχουσες περιστάσεις, στις 4 Ιουνίου, 2021, θα ισχύσει το Επίπεδο 2 (Πορτοκαλί) για όλες τις διελεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες από τις ετοιμασίες ανοίγματος των οδοφραγμάτων στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα