Έτοιμα να δεχθούν και Κύπριους τα ξενοδοχεία - Πλώρη και για Ελλάδα

Στην προετοιμασία για να ανοίξουν τις πόρτες τους στους Κύπριους είναι τα ξενοδοχεία, αφού όπως όλα δείχνουν από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να διαμένουν και οι Κύπριου στα ξενοδοχεία εκτός από τους τουρίστες που ισχύει μέχρι σήμερα.

Μιλώντας στο SigmaLive o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσσουνίδης, ανέφερε ότι ευελπιστούν από εβδομάδας να επιτρέπεται και στους Κύπριους να διαμένουν σε ξενοδοχεία, ούτως ώστε να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Επιπλέον διευκρίνισε

ότι μάλλον το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους θα γίνει με το «green pass», δηλαδή θα πρέπει είτε να προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ ή PCR, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό για αντισώματα.

Συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες μέρες άνοιξαν κάποια ξενοδοχεία, για να προετοιμαστούν για τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως στην ελεύθερη Αμμόχωστο και στην Πάφο.

Ερωτηθείς αν φέτος τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν κάποια πακέτα το τριήμερο του κατακλυσμού απάντησε πως «σίγουρα και φέτος όπως και πέρσι θα ανακοινωθούν κάποια ελκυστικά πακέτα ούτως ώστε να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός από τους Κύπριους».

Για το ενδεχόμενο η Κύπρος να μπει στην «πορτοκαλί» κατηγορία  στη Βρετανία για ταξίδια αναψυχής απάντησε πως στόχος είναι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ούτως ώστε μέχρι το τέλος του Ιουνίου η Κύπρος να ενταχθεί στην «πράσινη» κατηγορία και να μπορούν οι τουρίστες από τη Βρετανία να έρχονται χωρίς αυστηρούς περιορισμούς.

Δείτε εδώ: Ανακοινώσεις για ταξίδια στη Βρετανία-Πιθανώς στην «πορτοκαλί» λίστα η Κύπρος

Παράλληλά συμπλήρωσε ότι το πρώτο 6μηνο του 2021 έχει χαθεί αλλά ευελπιστούν ότι το δεύτερο εξάμηνο, ιδίως από τέλη Ιούνιου και μετέπειτα, θα ανοίξει η τουριστική βιομηχανία και θα υπάρξει μαζικός τουρισμός.

Στη συνέχεια στο SigmaLive μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές κρατήσεις για το εξωτερικό.

Αρχικά τόνισε ότι οι αριθμοί των κρατήσεων για το εξωτερικό είναι πολύ χαμηλοί, ενώ συμπλήρωσε πως μέχρι στιγμής ο κυρίως προορισμός των Κυπρίων για το καλοκαίρι είναι η Ελλάδα.

Στόχος όλων μας όπως ανέφερε είναι να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων για να μην υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί για τους ταξιδιώτες.

Μιλώντας για τους εμβολιασμένους τόνισε ότι «το να είναι κάποιος εμβολιασμένος θα του δώσει την ευχέρεια να κάνει ταξίδι με άνεση».

Διαβάστε επίσης:

Πόσα ξενοδοχεία άνοιξαν στην επαρχία Αμμοχώστου- Η προέλευση των τουριστών

Η Cyprus Airways εντάσσει τη Μάλτα στο καλοκαιρινό της πτητικό πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα